Bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce themeforestten bir tema satın almıştım ve bu temayı iki farklı sitemde kullandım. Tema başlarda ödediğim 58$ ı fazlasıyla hak ediyordu. Temada bulduğumuz bugları bildiriyor ve sürekli güncelleme alıyorduk. Ancak 1 yıl kadar önce temanın yapımcısı adeta ortadan kayboldu. Yazılan destek taleplerine cevap alamıyorduk. 3-4 ay gibi bir süre bekledikten sonra temanın yapımcısı yeni güncellemelerle ortaya çıktı destek taleplerine eskisi kadar detaylı olmasa da 3 kişiden birine cevap veriyordu. Temayı geçtiğimiz haftaya kadar kullanmaya devam ettim. Envatonun yakın zamanlı güncellemesini bazılarınız biliyordur. Temayı satın aldıktan sonra yanlış bilmiyorsam 6 ay destek hakkınız oluyor. Benimde hesabımda 2 ay kalmıştı son destek talebimi geçen ay oluşturdum temada 2 adet bug bulduğumu ve düzeltilmesini talep ettim fakat cevap alamadım. Aynı sorunu benden sonra bildirenlerde oldu. 4 gün önce tema yapımcısının cevap verip vermediğine bakmak için giriş yapmıştım ve bazı müşterilerin isyan ettiğini paramızı iade et envato gibi ibarelerde bulunduğunu gördüm ve bu fırsatı değerlendirmek istedim.
Envato destek bölümüne temanın yapımcısının destek taleplerine cevap vermediğini ve temayı iade etmek istediğimi söyledim. Aynı gün mail ile tarafıma dönüş yapıldı mail içeriği yüzeysel olarak şöyleydi; Tema yapımcısının bu tutumunu öğrendiğimiz için çok üzgünüz, sinir bozucu bir durum olduğunu biliyoruz. Sizi ilgili departmana yönlendiriyorum ve sabrınız için teşekkür ediyorum.
Bugün gün içinde temaya yeni güncelleme geldiğinin mailini almıştım az öncede aklıma geldi girip indireyim dedim ve giriş yaptığımda temanın hesabımdan silinmiş olduğunu 58$+ hesabımdan silinen 2$ ın hesabıma iade edildiğini gördüm. Mail hesabıma baktığımda da bununla ilgili bir mail geldiğini farkettim.
Velhasıl kelam forumda; tema aldım, beklediğim gibi çıkmadı, kuramıyorum, çok vasat, çok yavaş, takas etmek istiyorum vs. gibi ibarelerle sıkça karşılaşıyorum. Demem o ki Envato öyle alelade bir sistem değil. Memnun kalmadığınız ürünü gönül rahatlığıyla iade edebilirsiniz. Bunun için öyle aman aman bir ingilizceye de ihtiyacınız yok. Envato desteğe bu temayı aldım şurasını beğenmedim iade etmek istiyorum yazmanız kafi.
Bu hassasiyetten dolayı Envato çalışanlarına teşekkür ederim.
Thanks for attention Envato !