@arslanturk0687 cevabın için teşekkür ederim öncelikle.Babamın mahkeme işi vardı yaklaşık 1-1.5 senedir,o sonuçlandı haklı bulunduk.Babam da o parayı senin işin için kullanalım diyerekten bankaya attı.Garanti is olursa daha iyi olur bence,dövize nazaran.Tekrardan teşekkür ediyorum bazıları gibi baltalamadığın için :)
19 yaşındasın ve öğrencisin. Yerinde olsam parayı altın/dolar yapar kenarda tutardım. Ticarette iyi bile olsan 19 yaş ve öğrenci isen tecrübesizsindir. Bir şeyler yapayım derken elindekini de kaybedersin. Parayı kazanmak çok zor kaybetmek ise çok kolay. 50 bin lira gelecekte kullanmak üzere güzel para fakat TL de tutup eriyişini izleme, altın ya da dolar al ya da yarısıyla altın yarısıyla dolar al birbirini dengeler. Altın/döviz de maksadın para kazanmak değil alım gücünü korumak olsun.
Bunu böyle söyledim çünkü 19 yaşındayken elime geçen benzer miktarda para ile yapacaklarımla 25 ya da 30 yaşlarımda yapacaklarım çok farklı şeyler olurdu. İlla ticaret yapıyım kanım kaynıyor diyorsan araba alım satım işini araştır, arabalardan da anlamıyorsan ya da anlayan yakının yoksa hiç bulaşma. Kenarda 50 bin lira birikimin olduğunu bilmek, yapacağın diğer riskli işlere nazaran seni daha fazla mutlu eder.
4-5 yıl sonra bu para sana daha fazla lazım olacak.