Bu konunun ilk sayfasındaki yazıyı yeni okudum. Böyle konuları sevdiğimden bende birşeyler karalamak isterim.
R20' deki arkadaşın her yazdığının altına imza atarım. Ve kesinlikle katılıyorum net olarak tam olarak (daha ne denirki)...
Ancak bilindiği üzere her sorunun iki cevabı vardır. Kulağa hoş gelen ve gerçek olan...
Arkadaşın yazdıklarını yapabilirseniz gerçekten yükselirsiniz. Bu doğru.
Ama bu demek değil ki backlinklerle yükselinmez. Ama yeri gelmişken söylemek lazım her backlinkle yükselinmez. Mesela bir firma için rehber sitelerinin gerçekten faydası oluyor. Lakin onlarında içinde firma tanıtım bilgileri olduğu unutulmamalı. Yani yine yazı içinden link almış oluyorsunuz.
12h' de yazdığım kaliteli backlinkler konusunda konuyu açık ve detaylı olarak anlatmıştım.
Ama google girin herhangi bir arama yapın ilk sayfada gelipte bu anlatılanları yani doğru olanları yaparak yükselen çok az hatta çok çok maz sayıda site görürsünüz. Google bunları söylüyor ama buna göre iş yapmıyor.
Sitede gezinme değerli pek işe yaramıyor. Neden mi zaten sizin sitenizi Google amca yükseltirse değerleride çoğunlukla iyi olacaktır.
Bugün en rekabetli ve çok saçma backlinkin alındığı evden eve taşıma işinde adam backlink satın alıyor olsa da bu işi yapıyor. İletişim sayfası var vs. İçerikte ne olacakki. Birkaç kamyon resmi güven veren profesyonel metalar. Ama bunların hiçbiri bu adamın işini düzgün yaptığını ispatlamaz. Google sen evden eve nakliye aradın al en güzel siteler bunlar içerikleri de zengin diyerek gerçekte o firmanın adam gibi iş yapıp yapmadığını bilemez.
Ayrıca kimse nakliye sitesinde dakikalar harcamayacaktır. Diğer örnek e-ticaret siteleri. Mesela iphn 7 telefon alacaksınız aratıyorsunuz. Zaten bu konuda markalar bellidir. Çok paranız olmadan oraya yükselmek o güveni sağlamak Google sıralamanıza bağlı değildir sermaye ve gücünüze bağlıdır.
Film sitesi film sitesidir. İçeriği konuları özgünde yazsanız adam aynı filmi izleyecektir. Hiç kimse de bu işe cidden soyunup 720p filmi gidip 140p vermez. Yenisi çıkmamıştır vs. Ama site ağırdır donuyordur insanlara faydasızdır ki bunu anlamak için de 2000 mühendis çalıştırıp milyonlarca dolar savurmak acaip yazılımlar yazmak gerekmez.
İşi abartan Google dir. O abarttıkça seocular türemiştir. İsteseler pekala adam gibi sıralama yapabilirler. O imkanlara göre söylüyorum. Spam yaptığı halde son güncelleme de bile linkleriyle sıralama kaybetmeyen bir sürü site var. Para ile satın alamayacağınız siteye link eklemek hacklinktir zaten. Bunun dışında böyle kaç siteden kaç kişi parayı basarak link alabilir ki.
Hiç tıklanmayan hacklinklerle adamlar 1. sıraya geliyorlar acaip rekabetli sektörde. Bırakın hocam Allah aşkına! O anlatılanlar doğrudur hayallerdir çok az kişinin parasız, zenginlerinde parayla kolayca ulaşabileceği hayaller.
Koca bir yazıda aşırı spam yaptığı halde nedir kısmına çıkan siteler var. Yazsam millet gülmekten geberir.
Ek Olarak: Devam ediyorum...Bugün en etkili bir kaç seo tekniği vardır. Gayet açıktır.
1. Zengin, anlaşılır beğenilen içerik... Bu olmazsa olmazdır ama mesela seo hakkında makaleler yazan kaç site sizce hakettiği sırada?
Seobilog du sanırım bilocan rumuzuyla yazan bir arakdaş var. Ben daha kalitelisini böyle bedava dağıtan site göremedim. Seo yazın aratın. Hep aynı konular aynı makaleler evirip çevirip yazılmıştır. Aynı şeyleri okur okur durursunuz.
2. Sosyal medya
3. Tanıtım yazıları içinden link almak.
4. Link anchor text dağılımını adam gibi yapmak.
Ben iddia ediyorum. Spam ve çöp olmadıkça tanıtım yazılarıyla marka ve alan adına bir jenerik kelimelere link alın. Anahtar kelimeyle sadece altın vuruş yapın. Yani siteniz beyaz eşya ise sadece beyaz eşya ile doğrudan alakalı sitelerde beyaz eşya anchoruyla link alın. Ancaaak.
Linklerin hiç birinin yüzdesi (url de dahil) en tepede ki %20 yi geçmesin. Altında sıralancak diğer anahtarlar da %6 yı geçmesin.
Bunu yapan her site kalıcı olarak yükselir. Siz içeriği güncel tutup, sosyal medyaya da önem verdikçe yükselirsiniz.
Ceza almamış link satan (tanıtım yazısı satan) sitelerden bile url link alsanız faydası olur.
Fakkat:
Link aldığınız siteler yeni olmayacak, toplama olsa bile güncel özgün taze içerikli olacak, çok çok az ilgili olsun yeter (aşırı ilgisiz olmasın).. Siteler kapanmayacak. Kapanırsa vay halinize... Ayıkla pirincin taşını ve en önemlisi:
1 yazı 10 siteye eklenmeyecek, aynı anda yayınlanmayacak. Adam diyor zamana yayıyoruz abi çalışmayı. Kaç link var pakette (tanıtım yazısı) 60... Kaç güne yayıyorsun 3 güne... Yada başıma geldi abi dedi arkadaş 7 günde tamamlarım. Anlaştık ok dedik. Linklerin hpsini 6-7. günlerde ekledi...
Buraya bu son yazdıklarıma dikkat edipte YÜKSELEMEYENLER BENİ ARASINLAR.10 yazı 70 siteye gönderilirse hepsi 3 kelimeden yapılırsa (link çıkışlarının) bogu yersiniz.
Çok basit bir iş aslında seo zor değil.
Saygılar
Ek Olarak: Ben bunları açık ve detaylı anlattığım site yaptım. Dünyanın lafını yedik. Aynı şeyleri anlatıyormuşum. vs vs...
Çok soru soruyor muşum...
Google analitiksten baktım girenlerin yarısı okumadan terk ediyor. Emeğe yazık dedim ve bıraktım.
Şimdi ne mi yapacağım? İndexi boşaltıp ticari seo işleri yapan bedavadan anlamayanlara parayla satıp adına da seo diyeceğim.
Klasik ajans sitesi yapacağım benzer yada aynı temayla sonra da yola devam. Adam amk diye site açıyor. Bu nedir ya...
SEO nun kralını yaparım evelAllah' ın izniyle de öğrenmekten yapmaya geçemedik daha.
Saygılar
Ek Olarak: Bakın ben bir gün bir çalışma yaptım. Film konuları yazıyordum. Baktım en iyi korku filmleriydi sanıyorum aylık 45-50 bin araması var.
O çalışma sonuç verdi 1 haftada 1. sayfaya çıktım. Link almadan.
Bu nasıl mı oldu? Hemen anlatayım.
WP de SAYFA açtım yazı değil. Menüye ekledim (ana menüye)... Başladım her paragrafta korku filmi önerisi vermeye. Google' ın kendi sunduğu özgün içerikleri alıp linleri temizledim. Açılır bir alan yaptım. Default olarak kapalı duracak şekilde sayfanın en altında. Oldumu özgün içerik direk 2000 kelime!
Sonra en üste kısa film önerilerimi yazıyorum. 2 gün sonra o eklediğim kısım indeks alınca, gidiyorum bu kez yazı sayfasıyla son eklediğim filme post yazı sayfası açıyorum. Orada 300-500 ne varsa yazıp en iyi korku filmi önerisinden ilgili ana sayfaya link veriyorum. Buna 2 hafta devam ettim.
Veee 1. sayfada 6. sıraya kadar yükseldi. Yükselince ne mi yaptım. Hemen bir kenara tekniği not alıp sayfayı komple sildim.
Ek Olarak: 3-4 er gün arayla saçma sapanda olsa 150 kelime yazın yanyana. İçindende tam kelimelerinizin 3 farklı türeviyle ilgili sayfanıza link alın.
Hatta özgün olması için (başka bir kendi testimi de anlatacağım) içine sizin sektör dışından ifadeler de SERPİN doldurmayın...
Ama aralık bırakın yazıları birden almayın acele etmeden çaktırmadan çelme atacaksınız Google' a...
Altın kural şu. Diyelim ki bugün anahtar kelimeden 5 link aldınız. 5 tanede url link alacaksınız. İster sosyal medyadan ister başka yazılardan.
Sektörünüze göre 15 ila 3 ay içinde ilk sayfadasınız. :) Ama aynı gün oalcak bu sisteme dikkat...
Ek Olarak: Bir gün şöyle bir çalışma yaptım. Dedim ki al sana özgün yazı. Aldım bir masal buldum. Olduğu gibi yazdım. Ama başlıklara h1 h2 h3 title description... anahtar kelimeyi yerleştirdim olması gerektiği gibi...
Ama yazının içeriği alakasız!!! Masal anlatıyor. Dağda 3 koyun varmış falan filan.
Anında indeks aldı. İster inanın ister inanmayın ama 1. sıradan indekslendi....
Ek Olarak:
Daha yazayım mı yeter mi?Hani şu erkek çocukları istedikleri gibi takılırlar ama kız çocukları baskı altında yalan söyleme ustası olurlar esprisi vardıya usta komedyenin. Ki gülüyoruz ama iş gerçekten de böyle.
İşte Google bizim babamız ve bize kız çocuğu muamelesi yapıyor. Biz (tüm dünya) ' da yalancılık oynuyoruz. Hepimizi USTA SEOcu yapan Google' dır. Bu sektörü illegal yapanda kendisidir.
Ek Olarak: Flash gibi muazzam bir programı mahvettiler. Tek programla herşeyi yapıyordunuz. Google muydu microsofft muydu neydi satın almak istedi vermediler. En sonunda çökerttiler.
Şimdi aynı işi yapmak için bin tane yazılım kullanmak gerekiyor ki hala kaliteli flash site güzellği yok malesef. Ben koca siteyi 0.5 MB yapan flashçılar biliyorum.
Ek Olarak:
SONUÇ;Tamam SEO yalanlarına inanmayın. Ama Google yalanlarına da inanmayın. Ben ortadan yürümeyi tercih ediyorum.
İlim içinde ilim oluşturdular. Google kendi çözülmeye çalışılan ilim denizine döndü. Bu kadar insan aynı güçle motivasyonla uzayı marsı düşünsek şimdi orada turizm olurdu. Kanseri araştırsak bulurduk.
http://www.12h.org/2016-seo-teknikleri-nelerdirBence paket satanlarda artık kendilerine çeki düzen vermeli. Bu işi adam gibi yapmalılar. Yada yapmamalılar.