Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmadan önce 1 hafta - 10 günlük bir gözlemleme yaptım ve durum cidden vahim.
WMaraci gibi Türkiyenin sayılı forumları arasında yer alan bir sitede herkes "SEO" cu herkes "YAZILIMCI" , herkes e-ticaret paketleri satıyor ama kendi e-ticaret sitesindeki slider'i kaldiramadiği için buraya danışıyor.
ilk öncelikle bilinmesi gereken konulardan ilki şu Herkes "SEO" yapanaz ! işte size şu seo paketi ile google da en yüksek sıralara atıyoruz, 1.sayfaya çıkartıyoruz, hitinizi tavan yaptırıyoruz diyen Çoğu arkadaş size yalan söylüyor ! bakın çoğu dedim içlerinde birkaç tane gerçekten konuya vakıf ve işini bilen insana denk geldim isim vermeyeceğim.
Arkadaşlar şunu düşünün. 7 PR li siteden size tanıtım yazısı vereceğim diyor. sizin gibi 100 kişiye bunu verirse o site çöplük olur! google salakmı zannediyorsunuz ? onlarca çalışanı ve bir o kadar uzman kadrosu var.böyle bir konu olsa önünü almazmı zannediyorsunuz ?
arkadaşlar yurtdışında bu kadar seo manyaklığı yok. çünkü seoya gerek yok.herşey kaliteli içerik ve google talimatlarına uymaktan geçiyor.gerisi zamana kalmış.
2.konu ise E-ticaret Paketleri. arkadaşlar çoğu piyasada satmaya çalışılan opencarrt altyapılı E-ticaret siteleri mevcut.bu güne kadar o kadar çok kişiye denk geldimki Opencart'ın Default temasını 3000 TL ye bile satanı gördüm açıkçası.Bu kadar Şark kurnazlığına gerek yok.
Opencart'a bir tema uygularsınız bilginiz dahilinde seo altyapısını oluşturursunuz taş patlasın alacağınız para 150-200 TL'dir.ama bu forumdada çokca bulunan arkadaşlara bakıyorum Opencart altyapısıyla birkaç tane teması mevcut millete 650 - 1000 TL arası fiyatlara satmaya çalışıyorlar.sitelerinde E-ticaret Paketi diyorlar ama gel gelelim sitesindeki slider'i bile kaldirmayi bilmiyor gelip buraya konu açıp nasıl kaldırılıyor diye soruyor.
Benim naçizane fikrim Eğer yönetim bu konuya el atabilirse çok güzel birşey olur. ya WMaracinda E-ticaret yapılabilmesi için bir özel durum yapılması yada senelik bir ücret mukabilinde E-ticaret rütbesi verilip diğer şarlatanların bu gibi işlere kalkışmasını engellenmesi gerekiyor.çünkü gerçekten bu kadar çok şarlatan oldukça bu forumun kaliteside düşmeye başlayacaktır.
Son cümlelerimde geçen "şarlatan" kelimesi yüzünden alınanlar olursa şimdiden özür dilerim fakat gerçekten bu durum hiç hoş bir durum değildir.