Yine bu soru ..

Ben php biliyorum bunu ogrendim elbette bunu ogrenmeni tavsiye edecegim cunki ASP da bilgim yok. Fakat her iki dil ayni isleri yapiyor tek farki kodlama dilleri ayni degil. Mesela php da kodlamaya

// kodlar

?>

ile baslarken ASP da boyle basliyorsun

<%

//kodlar

%>

Benzerlik cok yani. Ama php bilirsen diger dilleri cooook kolay ogrenirsin. Ben php ile basladim onun sayesinde javascript de ogrendim. Python a da gecis yaptim fakat zaman olmadigi icin devam etmedim. PHP kolay oldugu icin ve diger dillere benzedigi icin php ogren derim. Yok eger gercekten buyuk dusunuyorsan, boyle harikalar yaratacagina inaniyorsan asp ogren buyuk firmalara yaptigin scriptleri sat.

Birde bunu belirteyim asp php dan guvenli degildir. Sadece php yi bilen tonlarca insan var o yuzden herkes kolayca buluyor aciklari. Asp bilen de az degil ama php kadar bol kaynak yok o yuzden acik olsa bile bulan cok az. Simdi ben bir script yazsam ve wordpress den daha guvenlidir desem kendim bile gulerim. Cunki wordpress acik kaynak ve milyonlarca insan kullaniyor. Benim scriptimin kodlamasini bir ben birde hosting bile bilir anca )