lostyazilim
tr.link

Özgün ve Kopya İçerik

30 Mesajlar 4.461 Okunma
lstbozum
tr.link

atcsoft atcsoft WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 17 / 19
  • Ticaret 1, (%100)

fraqman adlı üyeden alıntı

Benim dediğim rüya tabirleri veya isimler hakkında değil atıyorum wmaracı nedir diye yazdığımda vikiden almış olduğu yazıyı kendi sitesine eklemiş.Ve birinci sayfada 4-5. sıralarda çıkıyor.Ondan bahsediyorum ben.
peki fazla abartıya kaçmadan sitede içerik olsun diye kopyalama yapmakta sakınca var mıdır

Şöyle Bir Şey Söyleyeyim.

Bi kere dolanırken googlede bi siteye rastgeldim.
Baktım Teknoloji nedir diye bi makale yazmış, anında index almış.

Google a , yazıdan bi kesit koydum. ve aramadan 1 sonucun çıkarıldığını gördüm.
Yerel bir haber siteside yazıyı anında kopyalamıştı ilk baktığım siteden. ve o da anında index almıştı. Ama google onu arama sonuçlarından çıkarmıştı.

Burada Demek istediğim Sabit Şeyler olursa Özgün içerik sorunun olmaz.

Ama diğer konularda (haber siteleri misal) Çoğu site birbirinden kopyalar.
Burada devreye backlink, hit, sitede geçirilen zaman, kullanıcı memnuniyeti, vs vs vs. girer.
Sağlam bir çalışmayla üst sıralara çıkmak tabikide mümkün.

Bu olay gerçek hayattada böyledir.
Nike ayakabbı üretir. başka bir firmada benzerini çıkarır.
Ama Önemli olan ayakkabının sağlamlığı, rahatlığıdır. burada avantaj nike de diyebilirsin.
Çünkü o bir ünlü marka, ama diğer firmada kullanıcılarını memnun ettiyse, o nikeden daha çok tercih ediliyor olabilir.

En basitiyle BİMi düşün.
Çikolatalı gofreti harika. Ben Gidip Ülkerinkini alacağıma biminkini alıyorum. Çünkü daha ucuz ve tadıda güzel. :) :D :D

Demek İstediğim. Bu yazdıklarımı okuduysan sana helal olsun :D

ve Kullanıcı memnuniyetini sağlarsan NEDEN Olmasın ?
erdemy cmddmc Saxlorn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

erdemy erdemy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek gumruk
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 469
  • Beğeniler 45 / 58
  • Ticaret 3, (%100)
atcsoft valla güzel yazmıssın şimdi mantığı anlamaya başladım

atcsoft atcsoft WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 17 / 19
  • Ticaret 1, (%100)
fraqman Teşekkür ederim :D
erdemy

kişi bu mesajı beğendi.

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Sıralamalar için onlarca kriker kullanılırken sırf ben özgünüm o kopya içerik kullanıyor, niye birinci sırada sorusuna cevap verilemez. Atıyorum sıralama için Google 200 tane kritere bakıyor diyelim, tamam özgünlük konusunda 1 kriterde sen öne geçtin ama diğer 199'u ne olacak? Her şeye bu kadar takılmamak gerek, özgün olarak da başarılar elde edenler var kopya içerikle de. Önemli olan kullanıcıya istediğini vermek ve rakip sitelerden farklı bir deneyim yaşatabilmek.

wmaraci
wmaraci

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
Sırf bu konu ile ilgili en az 2-3 sayfa yapılır. Mesajım olsun sitemde yayınlamak için güzel bir konu seçmiş oldum.

Hala olayı çözemeyenlerin olması garip.

renkcreative renkcreative WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Front-end Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** Y**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 4 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konuda pek çok farklı parametre var.

Basit bir örnek vereyim:

2 web sitesi var. Bu web siteleri cilt bakımı konusunda çeşitli bilgiler veriyor.

Birinci sitenin tüm içeriği özgün. Bütün yazılar için emek ve zaman harcanmış. Fakat bu sitenin tasarımı güzel değil. Her şey birbirine girmiş. Hiçbir şey okunmuyor. Ziyaretçi yönlendirilmiyor. Özetle kullanıcı için yorucu bir site. Aynı zamanda yavaş çalışıyor.

İkincisi site ise içerik konusunda tamamen birinci siteyi kopyalıyor. İçeriği aynen, noktasına, virgülüne kadar alıyor. Fakat bu site son derece modern bir altyapıya sahip. Tasarım oldukça şık ve sade. İnsanlar sitede yorulmuyor. Keyifle içeriği okuyor. Site öyle bir hazırlanmış ki, her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. Ziyaretçiler bir sayfayı okumakla sınırlı kalmıyor. Başka başka sayfaları da okuyor. Sitede zaman geçiriyor. Üstelik site çok hızlı çalışıyor.

İkinci site sahibi aynı zamanda zeki bir adam ve parası da var. Adwords'a reklam veriyor. Adwords'den her gün 500 kişi sayfasına geliyor ve 500 kişi sitede keyifle gezinti yapıyor. Boş bir siteyle bu işe girmiyor yani.

Şimdi burada kendinizi Google'nin yerine koyun:

Siz Google olsanız hangi siteyi aramalarda yukarı çıkarırsınız? Dürüst olun.

Ben birinci siteyi çıkarmam. Neden çıkarayım ki? Kullanıcı birinci siteye girecek. Her şey karman çorman. Bir şey anlaşılmıyor. Bir de üstüne yavaş açılıyor. Ulan bu sitenin burda ne işi var, koskoca Google derim.

Ben ziyaretçi olarak hangi sitenin özgün olduğunu bilmem. Ben aradığım şeye bakarım. Aradığım şeyi buluyorsam, site hoşuma gitmişse hep oraya girerim.

Google burada kullanıcı davranışlarını iyi ölçüyor.

Bu tabi son derece basit bir örnek. Sadece fikir vermesi açısından yazdım. Bir şeye bağlı kalmamak lazım. Google'nin SERP sonuçlarını etkileyen 300'ün üzerinde parametresi olduğu söyleniyor. Biz bunlardan birine takılıp kalamayız.

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
barisay hocam mesleğiniz bölümüne seo yazmışsınız birde.
Özgün yazı olmadan seo mu olurmuş? Google'ın kendi makaleleri dahi özgün olun diye bas bas bağırıyor.

Nedir.com 'un ilk sıralarda çıkmasının sebebi otoriter bir site olması.
Google otoriter sitelere müsama gösterir fakat sana bana göstermez.

Kopya içerik site 2 günde manuel işlem görür.

Hatta artık yavaş yavaş otoriter sitelerin dahi ağzı yanmaya başladı kopya içerikten. Örneğin hepsiburada.com türkiyenin en büyük sitelerinden birisi. Diyorsunuz ya bazı şeyler sabit mecbur aynı şeyi yazıyorlar diye. Adamlar özgün olabilmek için ürün özelliklerini artık fotoğraf olarak ekliyorlar. Örn 1000watt, 200darbe/dk, 5yıl garanti, ergonomik tutuş, ek matkap ucu vs. Bu tarz açıklamamlar aynı ürünün satıldığı 40 ayrı sitedede aynı. Bu yüzden özgünlük dibe vuruyor. Hepsiburada bu ürün açıklamalarını resim şeklinde koyduğundan özgün oluyor. Bu sefer içerik sıkıntısı cıkar diyeceksiniz bunuda özgün yorumlar ile aşıyor ve ne yazarsanız ilk sırada.

Seonun 1. kuralı özgünlük.

halilzafer halilzafer halilzafer.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Z**
  • Mesajlar 180
  • Beğeniler 0 / 34
  • Ticaret 14, (%100)
Rakibi bol olan ve "aynı" içeriği yayımlamak zorunda olunan sektörlerde, özgünlük zaten çiğnenmiş oluyor. Bu durumda devreye kullanıcıların sitede geçirdiği vakit ve buna bağlı olarak yaptığı yorumlar giriyor. Fakat en önemli faktör ise "backlink" alımıdır, sektörünüzle uyuşan, kaliteli sitelerden backlink aldığınızda sitenizin Google gözünde değeri artacaktır. Tabii bazı arkadaşlar bu durumu anında olacak gibi algılıyor. Bu süreç kaliteli ve sabırlı şekilde çalışma yaptığınız takdirde 1-3 ay arasında meyvelerini verecektir..

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)
@impjix; google politikasında özgün içerik sadece Adsense'de geçiyor. Sen kesin konuştuğuna göre bilgin epey bir var :)

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Ben daha çok özgün yazsam da bazılarını okuyup tekrar düzenliyorum. Genellikle yabancı içeriklerden alıyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al