@NK1864 Aksini söylemiyorum.
Buralarda yazdıklarıma benzer bişeyler söyleyeni görmediğim için yazdım. İnternetten yaptığınız araştırmalar vb. o kadar temiz hazırlanmış ki hepsi birbirinin aynısı.
Webmaster falan tanımaya gerek yok hocam insan dediğin azda olsa dürüst olur doğru olur ya da utanır.
Benim mesleğim ile websitelerinin hiç bir alakası yok. Size şöyle örnek vereyim;
1 Mobilyacı site açtırıp işlerine online sistemler ile destek olmak istiyor bu işi yapacak kişilere bakıyor internette araştırma yaparken SEO kelimesini görüyor ve önemini merak ediyor. Araştırırken "İddia ediyoruz biz kralız" gibisinden paket satan tacirlere rast geliyor. Bu adama tornavida verin, bu adama çekiç verin site analiz etsin ama SEO tacirlerini etmesin.
Yüzlerce sitede kendi sitesi hakkında paylaşılacak linkleri görüyor paketlerde. Görselleri görüyor göz alıcı wouv diyor tamam işte bu ya yapıcaksak tam olsun ver anasını satayım 200 300 lira ne de olsa tepeye çıkıcaz müşteri buluruz diyor.
Sayfayı aşağılara kaydırıyor yüzlerce referans mesajı, hepsi hayranlıkla teşekkür etmiş. Sanasın uzaya uydu gönderdi hit çekiyor ya da sihirli bir değnek dokundu 5 liraya iş yaptı site hiti kaldıramıyo çöküyor.
E referans demek doğrulamak demek. 1 değil 10 değil 100 lerce referans var bu konularda. Hepsi özenle seçilmiş sanki TDK sözlüğünden çıkmış kalıp cümleler halinde yazılmış.
Bu adam ne yapsın? Footer link nedir buna mı baksın? Sosyal imlemenin 2 arkadaşı bulunan "Mustafa bilmem ne" adlı facebook profilinden paylaşıldığını bu iki kelime ile nasıl anlasın. Sonuçta "Sosyal İmleme" - "Sosyal" - "İmleme"
Hadi ramazan abi diyor ve işe girişiyor adam.
Bu işlere yabancı herkes aynı şeyi söylüyor bende dahil. Kimse bu sektör ile işe başlamadı mesleki kişiler hariç.
Savunulacak tek bir tarafı var, bir kaç saat emek vererek yüzlerce sitede paylaşım yapılıyor. " Yararlı" hiç bir yanı yok. Bahsettiğim şey bu.