wmaraci reklam
tr.link

Makale yazarı nasıl olmalıdır?

24 Mesajlar 3.869 Okunma
acebozum
tr.link

Ntie Ntie Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 6 / 29
  • Ticaret 8, (%100)
muratsdemic Makale yazarlığına başlamadan önce kendi ilgi alanın üzerinde mi yazı yazıyorsun? Bknz: " Oyun hakkında bilinçlisin, fakat Kadın makaleleri konusunda bilinçsizsin. " Senin yapman gereken. Jenerik veya Keywords bir Oyun domaini al, aslında her Alan adı iş yapar. Ama sen yinede dediklerimi yap sana dünde Anlattım. Yazdığın makaleleri günlük 2 Adet olmak üzere içerik olarak sitene gir. Aylık 60 Makale yapar, tahmini rakam: Günlük sitene 30-50 arasında bir hit gelir. 2 Ay daha bekle sürekli Makale gir Yaklaşık 6 Ay sonra 400-500 hatta yaptığın işlemlere göre 2-3 K arasında hit bile alabilirsin. Adsenseye başvur, ve otur paranı say. Paranı biriktir, paravan Google Adsense geliri olan siteler satın al. Ve bu sektörde kendini geliştir.
muratsdemic

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
'SEO Uyumlu Makale' yazabilecek kişinin analitik zekasının yüksek olması gerekir. Kişinin edebiyat öğretmeni - öğrencisi olması ya da edebiyatı çok iyi bilmesi, iyi makale yazacağı anlamına gelmez. Her iyi futbolcunun, iyi antrenör olamayacağı gibi.
İkisi birbirinden farklı konular ve farklı donanımlar gerektirir.

Öncelikle makale yazarının temel seo bilgisine sahip olması gerekir. Ortalama bir makalede, anahtar kelime senin silahındaki kurşunun gibidir. Olur olmaz yere harcarsan kurşunun erken biter. Kelime yoğunluğuna göre değil, kelime uygunluğuna göre makale yazması gerekir.

Makale yazarı aynı zamanda sabırlı olmalı. Tahammülü yüksek olmalı. Kimi zaman müşterilerin kafasında mota mot belirlediği birtakım kelimeler, içerikler ya da benzer konular mevcuttur. Bazen siz doğrusunu söyleseniz de, alıcı kafasındakini ister. O zaman ya kaliteden ödün vermeyip işi reddedersiniz ya da uyarıda bulunur, istediği neyse onu en iyi şekilde yaparsınız.

Aldığı siteyi iyi bir incelemeli, gözden geçirmeli, Websitenin içeriğini kavramalı.

Çoğu zaman site sahipleri, site adreslerini bile makale yazarlarına vermez. Referans dahi gösterilmekten imtina eder. Bana şu şu şu kelimelerde yaz gönder diyen çok. Burada anlatıldığı gibi her sitenin bir ahengi vardır. Farklı yazarlara yazdırdığınız ya da kendi yazdığınız üslüptan farklı şekilde bir başkasına sipariş verdiğinizde bu aheng bozulur. O yüzden ya aynı yazarlarla çalışmalı ya da kendi üslubunuzu iyi anlatıp karşı taraftan buna riayet etmesini istemelisiniz.

Google Adsense Keywords Aranma hacmine girerek, yazdığı Makaleler ne kadar yararlı? Aranma hacmi yüksek mi? Siteye hit getirir mi? Hepsini ölçmeli.

Bu kısma pek katılmıyorum. Bu alıcının yapması gereken bir çalışma. Eğer bir insan site açıyorsa, gereksinimlerini belirleyebilececek zekada olması gerekir. Siteye hit gelir mi, aranma hacmi yüksek mi, Adsense ne verir bu makale yazarının sorumluluğunda değildir. Siz ön çalışmanızı yaparsınız, beklentinizi makale yazarına iletirsiniz ve karşılığını alırsınız.

Makalelerin " Başlık açtığı konuların. " Rekabet oranı araştırılmalı.

Bu da üstteki açıklamayla paralel bir durum. Makale yazarının işi yazmaktır. Alıcı anahtar kelimelerini, bunun yanında long tail olarak araştırdığı kelimeleri bir araya getirir. Yazar burada kelimelerin ahenginden sorumludur ve içeriğin okunabilirliğinden.

Son olarak bu forumda da ne yazık ki makale yazma işi için çoğu forumda olan asgari limitler yok. Serbest Piyasa çok sihirli bir sözcükmüş gibi çoğu zaman yazar arkadaşların emekleri heba ediliyor. Bunu merdivenaltı bir forum yapıyor olsa sıkıntı değil ama kaliteli olması beklenen WMARACI gibi bir forumda alıcı da satıcı da belli çizgide buluşturulmalı. 30 kuruşa dahi makale yazdırıp, tez kalitesi bekleyen adamlar var. Birileri diyebilir ki o zaman kabul etmesin. Burada biraz empati lazım. Siz bi site açmaya karar veriyorsanız belli maddi yükümlülükleriniz olacağını baştan kabul edeceksiniz. Piyasayı araştırıp ne gideriniz olacak, hangi kalemlere ne vereceksiniz baştan düşüneceksiniz. Kervan yolda düzülür mantığıyla 20 kuruş ondan kısarım, 30 kuruş bundan kısarım diye işe başlarsanız bir arpa boyu yol gidemezsiniz.

Ben medya sektöründen gelme biri olarak bir dönem makale yazarlığı ve News yazarlığı yapıyordum ama sonra üç kuruş biriktirip kendini medya patronu zanneden tiplerin türemesiyle o işlerden vazgeçtim. Ben televizyonda ya da gazetede çalışırken 20-30 yıllık yöneticilik yapan adamlar bunlar kadar bilmiyormuş meğerse.

Keşke makale bölümlerine standart ücretlendirme, host ve seo işlerine kurumsal rank, üyelik başlangıcında konu ve mesaj kotası gibi çalışmalar yapılsa ama defalarca farklı kişiler, farklı konularda dillendirdiği halde üye talepleri de dikkate alınmıyorsa yapacak birşey yok.
Ntie

kişi bu mesajı beğendi.

muratsdemic muratsdemic WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 186
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 31, (%100)
Ntie hocam evet dün konuştuk sizinle planımı biliyorsunuz ve dediğiniz gibi sabır gösterip pes etmeyecek biriyim hayırlısıyla domain ve host parasını çıkarabilecek kadar makale satabilirsem kendi sitemi kuracağım domain,logo,host hepsi tamam aklımdaki domain boşta fakat şuanlık birikim yapmam gerekiyor değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim umarım bir gün güzel biyerde sizin için hayır duası ediyo olacağım :)

cmddmc cmddmc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 39 / 33
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam piyasa öyle bir hale geldiki artık klavyesi hızlı olan ben nasıl iş alırım ben nasıl iş bağlarım pozisyonunda.

Ben de öğrenciyim ve devamlı olarak makale yazarlığı yapıyorum. Bu piyasanın içerisine gireli 3 sene oldu neredeyse. İlk başta referans olması için 100 kelimesini 80 kuruştan yazdım 1 ay boyunca, o fiyattan bile pazarlık yapanlar oldu "yaww hocam şu kadar alıyoruz bu kadar olmaz mı, şöyle yapıyoruz bunu da yapmaz mısın"

E ben senin o çok değerli sitenden, kendi sitem için tanıtım yazısı istesem sen yapar mısın? 30 TL'ye sattığın link çıkışını 20 TL'ye istesem yapar mısın? Önce kendilerinin yapabildikelri şeyleri düşünmeleri, ondan sonra buna göre hareket etmeleri lazım ama emeğe saygı neredeyse 0.

Uzun zamandırda 100 kelimesini 1 TL'den yazıyordum, şu anda fiyatı 1.25' çektim. Ancak ne görsem iyidir 2 haftadır iş teklifi gelmiyor fiyattan ötürü :)

2 hafta boyunca 2 kişiye makale hizmetini sağladım, devamında çok iyiydi yazılar, süperdi, devamlı çalışmak isteriz, işte Skype adresim bu ekle haberleşiriz ama devamı gelmiyor.

Ucuz makale yazarı bulunduğu zaman anında kapılıyor, kalite önemsenmiyor, eğer makale özgünse ve anahtar kelimeler makale içeriğinde yer alıyorsa site sahibi için bunlar yeterli oluyor.

Biraz isyan biraz sitem içerikli oldu bu yazı ama, makale yazan abilerim kardeşlerim de kendi emeklerini hiçe saymasınlar, kendilerine haksızlık yapıp

100 kelimesini 60 kuruşa, 75 kuruşa yapıp hem kendilerine saygısızlık etmesinler hem de piyasayı öldürmesinler.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 6 / 29
  • Ticaret 8, (%100)
NK1864

Makale yazarı iş aldığı sitenin içeriklerini veya anlamını kavrayamazsa nasıl iş yapacak? Mesala sitede var olan " Para kazanma " adına konuyu kendiside yazıyor. Veya " Kanserin Nedenleri? " diye sitede var olan içeriği tekrar yazarsa ne olacak? Ben bundan bahsetmiştim. Tabii ki sizede hak veriyorum.

Yazdığı konunun Aranma hacmini incelemek, veya yüksek aranma hacmine sahip kelimelerde Makale yazmak bence işvereni memnun eder, ve o kişiyle tekrar çalışmak ister.

Malesef bende eski bir Google News yazarı olarak size katılıyorum. Bu zihniyetin biran önce değişmesi gerekmekte.

aHoruz aHoruz Bilir Kişi Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sınıf Öğretmeni
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 836
  • Beğeniler 424 / 347
  • Ticaret 23, (%96)
1 paragrafta bin tane yazım hatası yapmamalı.

• Öncelikle Makale* konusunda sıkılmayacak, sürekli yazma isteği gelecek! Bu işten zevk almalı, hatta idolu* olmalı!
Aldığı siteyi iyi bir incelemeli*, gözden geçirmeli, Websitenin* içeriğini kavramalı.
• Google Adsense Keywords Aranma hacmine girerek, yazdığı Makaleler* ne kadar yararlı? Aranma hacmi yüksek mi? Siteye hit getirir mi? Hepsini ölçmeli.
• Makaleler mutlaka ve mutlaka tamamı Özgün* olmalı, ilgi alanı değilse bile Araştırıp* yazmalı.

Daha doğru düzgün cümle kuramayan, büyük küçük harflerin nasıl kullanacağını bilmeyen biri mi makale yazma dersi veriyor? Komiksiniz.

• Üyelik 22.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 6 / 29
  • Ticaret 8, (%100)
aHoruz

Komik olan sizsiniz. Ben bilgi paylaştım, Ayrıca bilgisayar üzerinden yazmadım Mobilden yazdım. Teşekkür etmek yerine, bu ne boş bir beyin? Konuyu baltalamak yerine, burada bana Türkçe dersi vermeyin. Sizin gibi insanlara itibar dahi etmiyorum.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Ntie Ben de ilk paragrafınıza binaen açıklamayı yaptım zaten.

İşveren memnun olmak istiyorsa, iş verdiği kişiyi memnun etmeyi düşünmeli önce. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın diye bir söz var.

News işine hiç girmeye bile değmez. Haber sitesi olan ya da editörlük yapanların çoğu bu işin eğitimi alan insanlar değil zaten. Editör normalde içerik oluşturan kişi değildir. Editör yayınlanacak içeriği belirler. İşin geri dönüşünü alır ve yayına uygunluğunu kontrol eder. Normalde News editörü denen kişi, yazarlardan sorumlu olması gereken kişidir. Siz bir editör alırsınız, yanına da yazar alırsınız. Editör o işi sizin yerinize yürütür. Bizde author ile editor birbirine karıştırılıyor. Zaten son yıllarda hepten ipin ucu kaçtı. Şimdi televizyon ya da yazılı basın iş ilanlarında bile içerik editörü diye ilan veriyorlar.

Neyse buraya yazılan da suya yazmak gibi. Birazdan gene hiçbiri önemsenmeden herkes bildiğini yapmaya devam edecek.

Size de kolay gelsin.

aHoruz aHoruz Bilir Kişi Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sınıf Öğretmeni
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 836
  • Beğeniler 424 / 347
  • Ticaret 23, (%96)
Ntie sakin ol terbiyesizlik yapma, eleştirilmek hoşuna gitmiyorsa adam gibi otur yerinde foruma konu açma. Karşındakini tanımadan beyninin boş olup olmadığına karar veremezsin, verdiysen asıl boş beyinli olan sensin. Cepten ya da bilgisayardan farketmez, başka bir konuda yazsan kabul edilebilir ama sen bir makale yazarının nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışırken bile yazdığın bu kısacık yazıda sayısız yazım ve imla hatası var, bunun dışında anlatım bozuklukları da var. Sen kendini düzelteceğine eleştirene bok atma.

• Üyelik 22.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 6 / 29
  • Ticaret 8, (%100)
aHoruz

Ben eleştiriye açık bir insanım. Telefondan yazdığım bir yazı için, yaptıgın boş yoruma atabilecek en güzel yorumu yaptım. Ayrıca kimin terbiyesizlik yaptığı son cümlelerinde güzel belirtmişsin. " Bok atma nedir? " Aynada kendine bunu yakıştırıyorsan, bizim içinde bir sorun teşkil etmemekte. Sizinle tartışmaya girmiyorum, girilecek bir tartışmada yok ortada. Mobilden yazılar zor, Klavyede hızlı ve seri yazılmakta. Yapılan yanlışları da Word düzeltmekte. Beni eleştirmeden önce, kendinizi düzeltin. O kapasiteye ulaştıgında seninle tartışabilirim.

İyi günler sana.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al