-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Finans
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
sahibinden'i bitirmek için 1m TL'den çok daha fazlasına ihtiyaç var bence.
Ama sektörde bir yer edinmek isterseniz 300-500 bn TL ile işe başlayabilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
online sales maneger
-
-
Ad Soyad
G** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
bitirmek gerçekten çok itici bir tabir olmuş. sıfırdan yazılımını ve sunucu maliyetini anca karşılar diye düşünüyorum. (türkiyede) kaldıki hürriyet emlak o kadar reklam çalışmasına rağmen bitirmek yerine rakip olmayı bile tam anlamıyla başaramamışkenn. o domain onlardayken bitemez :) ama satılık kategorisinde şansınız olabilir.
sadrazam
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
bence 20 binle bir canlı bomba tutun sahibindenin sunucularına saldırın :) şunu da unutmamak gerekli sahibindenin yerine geçecek diğer herhangi bir firmanında sahibinden kadar popüler olduğu zaman fiyatlarının öyle olmayacağını kimse garanti edemez. sahibinden zamanında çok reklam yaptı şimdi meyvesini topluyor adamlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
serbest tasarım
-
-
Ad Soyad
Ş** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında herkesin gözünde büyüttüğü kadar çok da zor bir şey değil sahibindeni geçmek. Sahibindende daha güzel bir site yapılabilir. Farklı özellikler veya farklı konseptlerle. (örnek letgo uygulamasını sahibinden.comdan daha çok kullanıyorum) Önemli olan reklam üzerine yoğunlaşman. Tavsiyem gerilla reklamcılıkla bunu yapabilirsin :)
Ayrıca sahibinden.com batırmak değil arkadaşın maksadı rakibi olmak ve sahibinden.comun rakibi olmalı. Fiyat politikalarının bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum biraz fiyatlarda düşmeleri için güzel rakipler şart. Arkadaşı sonuna kadar destekliyorum.
Tavsiyem 1 : Sadece emlak üzerine olmasın, diğer kategorileride ekle. sadece emlak olursan sahibinden.comun rakibi değil saydığın diğer firmaların rakibi olursun. Adamın biri bugün araba bakar yarın ev.
Tavsiyem 2 : Sizinle aynı düşüncede olanlarla birleşin. Tek başına büyük bir proje. hiç yoktan aynı amaçla yola çıkmış sonra bırakmış kişilerin projelerini satın alıp ilerleyebilirsiniz. onların bir alt yapısı oluşmuştur onun üzerine projenizi inşa edebilirsiniz yada piyasadaki küçük ilan sitelerinden birine ortaklık teklif edebilirsiniz. 20bin lira için ortak olacak çoktur. iyi çalışmalar
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
tranferin he :)) hocam bunlar ucuz numaralar... sitem nasıl olmuş değerlendirin desen daha çok tık alırsın...
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam hayırlı günler,
Herkes reklam ve tanıtım ücretlerinden bahsetmiş . bende kısaca onlara değineceğim.
ama öncelikle söylemek istediğim farklı birkaç şey var.
sahibinden.com / sahibinden.com olmak için kaç sene insanlara ücretsiz hizmet verdi? bu ücretsiz hizmetleri verirken kullanıcılarına altyapısal olarak herhangi bir sorun yaşattı mı ?
şimdi yoldan geçen bir adamı çevirip sorsak ev - araba vs. almak isteseniz ilk bakacağınız site neresi olurdu sorusuna alacağınız cevap olacaktır sahibinden.com. markalaşmış bir site insanların kafasına yer etmiş bir site.
Bu algıyı yıkmak için uzun yıllar internet sektöründe kendinizi göstermeniz ve insanlara güven teşkil etmeniz gerekecek.
Gelelim tanınırlık ve tanıtım için harcanacak paralara. Ben TV kökeninden gelen bir arkadaşınızım. 6 sene boyunca ATV kanalına canlı yayın yapan DMY grup firmasının bilgi işlem sorumlusu olarak görev yaptım. Bunları sektöre yabancı olmadığımı bilmeniz için söylüyorum.
Yorum yapan arkadaşlarımız 2 Milyonlardan bahsetmişler. evet tanınmak için bu paralara yakın bütçeler ayırmanız gerekiyor ve 1 seferlik değil yaklaşık 2 ayda bir bu bütçeler ile reklam planlaması gerekiyor. Sosyal mecraların aktif kullanılması da bu TV tanıtım reklamları kadar önemlidir. sosyal medya üzerinden de sponsorlu reklamlar ile marka değerinize + değer katmalısınız. herkes tv izler fakat tv kullanan herkes internet kullanma imkanına sahip olmayabilir. onun için hizmet verdiğiniz alan internet olduğu için reklam yapılandırmalarınızda internet ağını da en az TV kadar önemsemelisiniz.
Umarım bahsettiğiniz bütçeler ile sektöre giriş seviyesinde başlayıp zaman geçtikçe sıkılmazsınız. Yorucu bir yolculuğa çıktığınızı biliyorsunuzdur.
Hakkınızda hayırlısı olsun,
domaino
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu şeye benzemiş. Beyler hadi google'ı bitirelim. 20 bin tl param var. Site açalım bitirelim google'ı.
Bayro
Opencart e-ticaret PRO
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
sahibinden.com yakın zamanda yurt dışında bir firmaya satılacak ( kimse bilmez bu bilgiyi bekleyin görün ) bu sebeple projeniz bir ihtimal tutacaktır siz çalışmalara hız kazandırın