Mrtcn adlı üyeden alıntı

c++ ile multiplatform bir ürün yapmak varken niye C# ile sadece windowscuları hedef alasınız ki ?

Qt ile yazıp her sistemde çalışmasını sağlayabilirsiniz c++ bulunmaz bir nimettir.C# çok gereksiz bir dil C# yarıne java öğren daha iyi aynı şekilde gene multiplatform ve daha iyi bir dil androide bile uygulama yazabilirsiniz yani C# boş bir dil


Multiplatform olamayan dil değil frameworklerdir. C# ile .NET yazmak zorunda değilsiniz.

BCanKARA adlı üyeden alıntı

Dünya genelinde açık kaynak kodlu bir şeyi nasıl satın alacak microsoft bunu pek anlamadım. Bence gereksiz bir söylenti. :) Çok büyük projelerde isminiz geçmeyecekse c++ ile uğraşmak anlamlı mı sorusunu hep sormuşumdur.


Graybilisim adlı üyeden alıntı

ikiside işe yar ikiside ekmek kapısı , c ++ başla c# öğren


C++ zor iş, cidden zor. Yani oop öğrenince bitmiyor işler, sonuçta her dilin idiomları farklı. C# Türkiye'de güzel para kazandırabilecek iki dilden biri (diğeri de java).
C++ öğrenip sonra c# öğren gibi saçma bir tavsiyeyi neden yaptınız anlamadım...

THEX3T4R adlı üyeden alıntı

Graybilisim hocam böyle bir şeyi ilkkez senden duyorum insanlar c#'den c++ geciyor sen c++'dan c#'a gec diyorsun ? c++ daha köklü ve daha saglam degilmi ?

C# daha programcı dostudur. .net framework sayesinde çok geniş çaplı projelerde bile bir kaç satır kodla işlerinizi halledebilirsiniz. Dolayısıyla öğrenme aşamasında kolaylık sağlayacaktır. C++ ise, biraz daha low-level'dir ucundan bucağından vs de olsa hafıza yönetimi/ram çalışma mantığı, pointerlar gibi konularda bilgili olmalısınız. (tabi efektif kullanmak için, yoksa basit bir CRM yazacaksanız C++ kullanmanın hiç bir akıllıca gerekçesi olamaz)

Graybilisim adlı üyeden alıntı

köklü fakat bana kalsa c den başlarım ilk sonra da c++ geçerim sonra c# ama her dile hakim olmak diye birşey yok. opp mantığını anlaman gerek.


Ben tam şuanda programlamaya başlayacak olsam, python, golang ve swift üçlüsünden birini seçerdim (ki halihazırda python yazıyorum). C++, C gibi diller kendi başına öğrenmek için fazla efor isteyen diller.

THEX3T4R adlı üyeden alıntı

Graybilisim c++ opp mantıgı daha geniş diye biliyorum nesne yönelik cünki ? c# ise detkop sınırlı yani ? c++ da daha iyi ögrenmezmiyim

Hayır, c# desktop sınırlı değil. Hayır oop mantığı c++'da daha geniş değil. Hayır, C++'ı daha iyi öğrenemezsin. İnan bana C# çok daha fazla işini görür.
Ama bana kalırsa, tercihini açık kaynak dillerden yana kullanmalısın.

THEX3T4R adlı üyeden alıntı

hocam amacım asp.net'ide görenmek var ama asp.net düşebilir diye tahmin ediyorum :)

Ek Olarak:

Ben aksi düşünüyorum. C# Arkasında microsoft oldugu icin cok şanslı :) bunun yanında c++ multiplatform bence c# ile yapılıcaklar c# karşılıştırlmamalı. yıllardır kod yazan biri degilim ama c++ daha köklü bir dil bunun yanında bence c++ tek + sı ASP.NET ve Visual S. bana göre yannış düşünüyor olabilirim :)

Kısmen haklısın, Visual Studio C#'ın (ve Microsoft'un) nükleer silahı. Ancak C++ için de VStudio kullanılabilir, ya da açık kaynak alternatifleri de var.