BCanKARA adlı üyeden alıntı

BrutalStar bana verdiğin cevabı anlamadım. :) Düşüncelerimde haklı olduğumu bir programcının teyit etmesini isterim. Dediğim gibi büyük(atıyorum bir kargo şirketinin stok takibi vs yada pes gibi oyunlar.) yapılmayacaksa ve basit sıradan veri al kaydet gibi programlar yapılacaksa c# kullanmak daha mantıklı geliyor bana.


Aslında tam olarak uygulamanın büyüklüğüyle değil de performans ihtiyacı ile alakalı bir konu hocam. Örneğin, siz en büyük asal sayıyı bulan bir program yaptınız. Bu program bir kaç satır koddan da oluşuyor olabilir, ancak bunu C# ile bulmak yıllarınızı alabilir. :)

C# ile yazılmış oyıunlar da var, hem de çok var hemen her platforma oyun geliştirebileceğiniz frameworkler var. Ancak AAA bir oyunun C# ile geliştirilip pazarlanmak istenebileceğine ihtimal vermiyorum. Kimse milisaniyelik çalışması gereken shader programlarken C# ile uğraşmaz.

Ancak tam tersi, bir kargo şirketinin stok takibi C# ile yazılabilir. Hem de tam isabet olur. Server MSSQL, web servisleri ASP.NET ve client programlar C# ile yazılır ve muhteşem de olur. Bunun yanında MVC, EntityFramework, Silverlight gibi araçlar da var tabi...

Mesela dünyanın lider sitelerinden bir örnek: http://blog.stackoverflow.com/2008/09/what-was-stack-overflow-built-with/