lostyazilim
tr.link

Facebook Resimli Bağlantı Sorunu

9 Mesajlar 10.682 Okunma
lstbozum
tr.link

SuatBayram SuatBayram İç Mimar Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İç mimar
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 16, (%100)
Selamlar ;
Belki birkaçınızda benimle aynı sorunu yaşamaktadır. Eskiden bağlantı paylaştığımda sol tarafta konu ile ilgili resim önizlemesi çıkmaktaydı ama artık sadece metin olarak çıkmaktadır. Konu ile ilgili biraz araştırma yaptım. Bir meta tag eklemek gerekiyormuş ve siteme ekledim sadece sitemin ana dizinini paylaştığımda resim çıkıyor ama konu linki paylaştığımda resim çıkmamaktadır.

bu kodla çıkan önizleme bu şekilde.

Buda konu linki paylaştığımdaki görüntü.

Sorunu nasıl çözelebiliriz ?

wmaraci
reklam

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

Ben yukarıdaki kodu kullanıyorum(blogger). Ama wordpressde de çalışıyor diye biliyorum resim linkini değiştirip dene istersen.

• Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İç mimar
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 16, (%100)

Hit Adam adlı üyeden alıntı

Ben yukarıdaki kodu kullanıyorum(blogger). Ama wordpressde de çalışıyor diye biliyorum resim linkini değiştirip dene istersen.

Malesef yine aynı sorun devam etmektedir. Anasayfada sıkıntı yok ama konu linklerinde resim çıkmıyor.

test9 test9 IT Project Manager Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek IT Project Manager
  • Konum Van
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 2 / 109
  • Ticaret 13, (%100)

Suat Bayram adlı üyeden alıntı

Malesef yine aynı sorun devam etmektedir. Anasayfada sıkıntı yok ama konu linklerinde resim çıkmıyor.

Yazının linkini değiştirip tekrar dener misiniz?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İç mimar
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 16, (%100)

test9 adlı üyeden alıntı

Yazının linkini değiştirip tekrar dener misiniz?

Hocam 3-4 tane link denedim yine aynı.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Sanırım sorun kullandığın paylaşım butonunda. Benimde konularımın sonunda 2 ayrı facebook paylaşım butonu var 1.sinde sorun yok çalışıyor ama 2.buton aynen bu şekilde resimsiz direk bağlantı paylaşıyor, değiştirmeyi dene.

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)
Head tagından önce şunu eklersen sorun çözülecektir;

Bu kod ile birlikte, linki yazdığınızda direkt buraya atadığınız resim görünür. Yani Facebook'un önerdiği resimler arasından makalenizle alakalı olanı seçmek zorunda kalmazsınız.

Buna ek olarak; siz linkinizi Facebook'ta paylaştınız ve görsel çıkmadı. Kodları değiştirdiniz ve tekrar denediniz, yakın bir zamanda denerseniz sonuç vermeyecektir. Çünkü Facebook burada cache uygulayacak, ve bu link en başta fotoğrafsız paylaşıldığı için bir süre, siz doğru kodlama yapsanız dahi görsel gösterilmeyecektir.

Kodu ekledikten sonra, Facebook üzerinden paylaşmadığınız bir link ile test etmenizi öneririm.

Örnek için Lokuf.com üzerinden herhangi bir linki test edebilirsiniz.

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Metin adlı üyeden alıntı

Bu kod ile birlikte, linki yazdığınızda direkt buraya atadığınız resim görünür. Yani Facebook'un önerdiği resimler arasından makalenizle alakalı olanı seçmek zorunda kalmazsınız.

Buna ek olarak; siz linkinizi Facebook'ta paylaştınız ve görsel çıkmadı. Kodları değiştirdiniz ve tekrar denediniz, yakın bir zamanda denerseniz sonuç vermeyecektir. Çünkü Facebook burada cache uygulayacak, ve bu link en başta fotoğrafsız paylaşıldığı için bir süre, siz doğru kodlama yapsanız dahi görsel gösterilmeyecektir.

Kodu ekledikten sonra, Facebook üzerinden paylaşmadığınız bir link ile test etmenizi öneririm.

@Metin'in de dediği gibi kodu deneyiniz. http://wmaraci.com/forum/sosyal-aglar/facebookta-yazinizi-paylasinca-resim-ayni-ciksin-ister-misiniz-3727.html paylaşmıştım zaten : )

+ Hiç denemediğiniz bir linki deneyin, daha önce denediğiniz bir link ise cache uygulamasından (facebook) dolayı yenilemiyor ya da geç yeniliyor / tarıyor.

• Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İç mimar
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 16, (%100)

Metin adlı üyeden alıntı

Dediklerinizi yaptım. Farklı linkleri denedim ama yine olmadı. Heralde biraz beklemem gerekiyor.

Atakan adlı üyeden alıntı

@Metin'in de dediği gibi kodu deneyiniz. http://wmaraci.com/forum/sosyal-aglar/facebookta-yazinizi-paylasinca-resim-ayni-ciksin-ister-misiniz-3727.html paylaşmıştım zaten : )

Ya ben hep aynı resim çıksın istemiyorum. Sonuçta sitemde iç mekan tasarımları paylaşıyorum onların önizleme olmasını istiyorumki daha çok tıklansın :)
+ Hiç denemediğiniz bir linki deneyin, daha önce denediğiniz bir link ise cache uygulamasından (facebook) dolayı yenilemiyor ya da geç yeniliyor / tarıyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al