lostyazilim
tr.link

ADSL'de sorun yaşayan varmı ?

11 Mesajlar 1.709 Okunma
lstbozum
tr.link

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Merhabalar, Superonline ADSL kullanıyorum. Yaklaşık 7 saattir net yok. Karşı komşumuzda ***** onlardada net yok. Türk ******* alt yapısında bölgesel sorun var sanıyorum. Bursa'da oturuyorum. Benden başka sorun yaşayan var mı?

Ne diyorduk Türk ******* ile fiberliyoruz.!!!

wmaraci
reklam

Penunbra Penunbra <?web Geliştiricisi Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 218 / 117
  • Ticaret 4, (%100)
SuperOnline 16 mbps kullanmaktayım, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

KeyfiPaylasim KeyfiPaylasim 53 Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 12 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar *******da çalışan biri olarak öncelikle şuna bi netlik getireyim. Tellcom SuperOnline, Vodafone, Biri, Millenicom, Netone ******* veya diğer servis sağlayıcıları.. Hangisini kullanıyorsanız kullanın alt yapısı Türk *******dur.
Bu sebeptendir ki Superonline *******dan daha hızlı yok efendim ******* Vodafonedan daha hızlı gibi cümleler hurafe ve tamamen psikolojiktir.

Sadece SuperOnline eğer daire içine kadar fiber hizmeti sağlamışsa (ki bu sadece çok daireleri büyük sitelerde mevcut şimdilik.) o zaman haklı olabilirsiniz.

İnternet yavaşlığından şikayetçiyseniz, Adil Kullanım Kotasını doldurmuş olabilirsiniz.
Eğer ADSL kullanıcıs iseniz Telefon hattınızı kontrol edin çevir sesinde gürültü hışırtı var mı? Var ise internet hızınızı etkiler. (Ağırlaşma ve kopma gibi / Superonline'a taşınmış Modem üzerinden çalışan telefon için geçerli değildir.)
Kablolamada ek var ise, sıvı teması yada terleme gibi etkenler oksit yapmasına sebebiyet verebiliyor buda internetinizde sorun yaratmaya başlar. Eki yenilemenizde fayda var. Tesisatınız da ve modeminizde problem olmadığından eminseniz, Arıza kaydı verin ve ******* ekiplerinin şebeke kutusuna kadar hattınızı sağlama almasını bekleyin.
Üzücü olan ise şu ; Maalesef ki SuperOnline müşterilerine ******* ekibi evin içine hizmet vermemektedir. Sorumluluk alanı Şebeke kutusudur bilginize.. Blogumda bununla ilgili uzun bir yazı yazdım dilerseniz okuyabilirsiniz.

Kolay gelsin :)
sospas

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
KeyfiPaylasim Bu dediklerinizi biliyorum hocam. Gerekli kontroller sağlandı. TR'de ADSL hizmeti veren firmalar Türk *******'un alt yapısını kullanıyor zaten. Ona bir sözüm yok,superonline daha da hızlı demiyorum. Fiber olsa kendi alt yapısı var onda hızlı derim işte. Tabi bi yere kadar. Adil kullanımdan sonra tak..
Birde *******da teknikte çalışanlar filanda rahatlar :) Neden derseniz kotamı doldu ? Sıfırla gitsin :) Kendi hatlarına müdahale ediyolar hemen :D Sizde biliyosunuzdur,müdahale edenler var :D

Ek olarak arıza kaydı açıldı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 12 / 46
  • Ticaret 0, (%0)

sospas adlı üyeden alıntı

KeyfiPaylasim Bu dediklerinizi biliyorum hocam. Gerekli kontroller sağlandı. TR'de ADSL hizmeti veren firmalar Türk *******'un alt yapısını kullanıyor zaten. Ona bir sözüm yok,superonline daha da hızlı demiyorum. Fiber olsa kendi alt yapısı var onda hızlı derim işte. Tabi bi yere kadar. Adil kullanımdan sonra tak..
Birde *******da teknikte çalışanlar filanda rahatlar :) Neden derseniz kotamı doldu ? Sıfırla gitsin :) Kendi hatlarına müdahale ediyolar hemen :D Sizde biliyosunuzdur,müdahale edenler var :D

Ek olarak arıza kaydı açıldı.

Emin olabilirsin şehir efsanesi onlar hocam :) Ben de saha ekibiyim. Hani şu kayıt bıraktığınızda gelen vatandaşlardan :) ve Şuan 3mbps hızında internet kullanmanın ezikliğini yaşıyorum. Dünyanın en pahalı internetini en yavaş şekilde kullanmak maalesef kötü. :rolleyes:

edit : sospas Birde hocam karşı komşumuzda da yok dediniz. Oturmuş olduğunuz yerin yakınlarında kazı çalışması gibi herhangi bir çalışma yapılmış olabilir mi ? Çok sık karşılaştığımız bir durum, kazı yaparken şebeke kablosunu koparıyorlar.

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
KeyfiPaylasim evet kazı çalışmaları devam ediyodu,baya var devam eden hatta. Ancak şöyle bi durum var. Telefon hattı aktif,çevir sesi var aranılabiliyor yani. Büyük ihtimal santralden kaynaklı bi durum. Portlarda sıkıntı olabilir. Hiç bir şekilde modeme sinyal gelmiyor ama telefon hattı aktif. Splitter ı devre dışı bırakıp direkt ana hattı modeme bağladım yine fayda etmedi.

Skala Skala https://mekasosyal.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İletişim Hizmetleri
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 533
  • Beğeniler 32 / 52
  • Ticaret 9, (%100)
Bende konuya açıklık getireyim Superonline çalışanı olarak :D akdeniz ege ve marmara bögesinde altyapısal sıkıntı var .

• Üyelik 19.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 12 / 46
  • Ticaret 0, (%0)

sospas adlı üyeden alıntı

KeyfiPaylasim evet kazı çalışmaları devam ediyodu,baya var devam eden hatta. Ancak şöyle bi durum var. Telefon hattı aktif,çevir sesi var aranılabiliyor yani. Büyük ihtimal santralden kaynaklı bi durum. Portlarda sıkıntı olabilir. Hiç bir şekilde modeme sinyal gelmiyor ama telefon hattı aktif. Splitter ı devre dışı bırakıp direkt ana hattı modeme bağladım yine fayda etmedi.

Çevirsesi alabiliyorsanız muhtemelen sabit hattınız hala Türk *******da. Port kolay kolay arıza çıkarmaz ama hiç çıkarmaz da diyemem olabilitesi tabiki var :)
Hocam isterseniz şöyle bir yol izleyin Superonline müşteri hizmetlerini arayın onların değişik tanımsal sorunları olabiliyor. Bir kere yaşamıştım böyle bir durum bizim kendi ölçüm cihazlarımız var hattı sağlam bir şekilde ölçebiliyorken superonline hiç bir şekilde çalışmıyordu. Müşteri hizmetleri aracılığı ile çözülmüştü mevzu.
Bir de aradığınız zaman hız profilinizi en düşüğe çektirin superonline'da 1mbps olması lazım. Eğer hız profilinizi 1'e düşürdüğünde internetiniz çalışırsa bilinki tesisatınız da problem olabilir. Telefonun çalışması tesisatınızın sağlam olduğu anlamına da gelmez. Aklınızda olsun.. umarım tez zamanda çözersiniz :)

Edit : Evet ilgili birimden açıklama geldiğine göre, mevzu netleşmiştir :D

HusamettinUnal HusamettinUnal husow.ooo Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Okuyorum
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 2 / 25
  • Ticaret 8, (%100)
benim bulunduğum bölgedede son günlerde çok kesinti oluyor ama artık fiber gelmeye başladı superonlineye bakıyorum hergün çalışıyorlar inşallah 3-4aya kadar gelirde geçeriz..

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)

Skala adlı üyeden alıntı

Bende konuya açıklık getireyim Superonline çalışanı olarak :D akdeniz ege ve marmara bögesinde altyapısal sıkıntı var .

pıçaklayasım geldi şimdi bak :D umarım en kısa sürede çözülür. KeyfiPaylasim

Cevaplarınız için herkese teşekkürler :)

HusamettinUnal adlı üyeden alıntı

benim bulunduğum bölgedede son günlerde çok kesinti oluyor ama artık fiber gelmeye başladı superonlineye bakıyorum hergün çalışıyorlar inşallah 3-4aya kadar gelirde geçeriz..

Umarım burayada gelirde bizde geçeriz :rolleyes:

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al