-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Seneye hukuk fakültesi kazanıp okumak istiyorum ve ufak tefek merak ettiğim konular var acaba wmaracı'nda hukuk okuyan ya da bitirmiş abilerim var mı? :D Az biraz araştırma yaptım ama canlı kanlı yaşayan kişilere sormak bir başkadır diye düşündüm. Okul hayatı, dersler, gelecek planları hakkında sorularım var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hukuk okumadım ama okuduğum bölüm sayesinde birçok hukuk dersi aldım.
sterk
boş kalsın olunca yazarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Atama bekliyor
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Eğer sağlık tıp fakültesi diş v.b. ise varsa her türlü. Fakülte uzak olduğu için hukuktan arkadaşım yok
negiu
WM olmaya çalışıyoruz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Fizyoterapist
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hevesini kırmak gibi olmasın da hukuk okuyan arkadaşlarımın onda sekizi memnun değil. Her ile açtılar bölümü, çalışma yelpazesi çok geniş olsa da mezun sayısı çok fazla. Hakim-savcı olabilmek için %1 lik dilime girmen lazım. Her ne kadar devam zorunluluğu olmasa da derslere gitmek gerekiyor, genel olarak dersler zor, mantığa dayalı olsa da ezber çok fazla. Kitaplarını görsen kaçarsın zaten ^^. Sürekli yeni gelişmeleri takip etmek, araştırmak, iyi görünüş ve diksiyon gerektiriyor diyebilirim. Hakim-savcı olma hayaliyle hukuk okumaya başlayıp, okulu bırakan çok insan var. Üniversite sınavında ise ygsye çok fazla takılma ikinci bölüm çok önemli edebiyat coğrafyayı herkes yapıyor zaten, matematiğe iyi çalış.
Genel olarak son sınıfa kadar YGS-Matematik2 çalış. Son sınıfta edebiyat-coğrafyayı sonlara doğru ezberle geç(2-3 ay yeter de artar).
Galatasaray ve Ankara hukuk genelde başı çekiyor, tabi bu 5 yıl önceydi şimdi durum nasıl tam bilmiyorum.
Hayallerinin peşinden git ama biraz da gerçekçi olmak, kendini bilmek gerekiyor.