Merhaba,

Şimdi herkes takmış kafaya özgün, orjinal. Şu iki kelimeden artık gına geldi.

Ben şimdi desem ki geçen ay adsenseden 10.000 TL kazandım sitemin adresi de şudur. Olacakları size söyleyeyim.

Ergenler hemen adsense reklamlarıma tıklama yapacak. Program kuracak beni banlatmaya çalışacak.

Lamerler DDoS saldırılarına başlayacak. Daha lamerler index atmaya çalışacak.

Bazıları nasıl yaptın? Özgün mü yazdın, orjinal mi oldun diye soru soracak. Ve bunu soranlar sanacak ki ben 1 sene önce bilgisayarın ne olduğunu öğrendim, 6 ay önce sitemi açtım, şimdide o kadar kazanıyorum. 5 sene boyunca her gün özgün yazsan belki ayda 10.000 kazanırsın. Ama yinede sanmıyorum.

Aynı gerçek hayattaki gibi düşün. Senin zengin olma ihtimalin ne kadar? İnternette o ihtimalin 1/10 u kadar zengin olma ihtimalin var. Kısaca bence buradaki kimse internetten zengin olamayacak.

Peki Türkiye'de neden olmuyor?

Çünkü biz millet olarak çekemiyoruz. Parayı bulup barlarda, pavyonlarda mankenlerle yememden, son model arabalarla gezmemden korkarsınız.

Çünkü kaliteli iş yapmıyoruz. Yapacak kapasitesi olan adamda az.

Çünkü ortam müsait değil. Ülkenin birçok sorunu varken yeni yatırımlar yapmak oldukça tehlikeli. Parası olan adam için söylüyorum bunu. Yani sağlam yatırım yapacak olan.

Çünkü devlet yaptığın her işin ortağı. %18 KDV, %20 Gelir Vergisi. Devlet açacağın her işte sana ortak anlayacağın. Destek yerine köstek oluyor çoğu zaman.

Çünkü kimseye güvenemiyoruz. Birine sırtımızı dayamaya korkuyoruz. Miras için birbirini öldüren kardeşler varken paramızı kime emanet edebiliriz?

Daha çok fazla çünkü var. Biz her alanda dünya ile yarışacak kapasitede bir devlet haline gelmeden internet aleminde de başarılı olmamız mümkün değil. Daha çok fırın ekmek yiyecez. İnternet dünyasında iş yapacak adam bulmak, tekstil sektöründe son ütücü bulmaya benzemiyor maalesef. O seviyelere geldiğimizde bir şeyler yapabiliriz. Ama o zamanda atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak.