Öncelikle herkese merhaba;

Ben şuan üzerinde bulunduğumuz proje için öncelikle bir isim ve sonrasında bir domain araştırması içine girdik.

Mâlumunuz ".com" bana göre artık ölüyor, yani şöyle istediğimiz şeyi bulamıyoruz ve alternatif olarak farklı domainlere ya da farklı isimlere yöneldik. Bunun sonucunda "magel.la" domainini düşündük ve bugün alımını gerçekleştirdik. Bu domaini alırken amacımız kendimizi magel olarak değil magella yani magel.la olarak tanıtıp örneklerini yakın zamanda gördüğümüz ve farklı bir yönteme giriştik. İsmi düşünürken Ferdinand Macellan'dan esinlendik. İsmini anımsamayanlara not da düşeyim kendisi Portekizli denizci, gezgin ve kâşif. Bizim önemli olan onun bu denizci, gezgin ve kâşif olan kişiliğiydi. Projemizin temel olarak konsepti yaşanan, çevremizde görülen ya da sırf macera olsun diye yapılan olaylar bütününün paylaşıldığı bir portal. Zaten ana konseptimiz de Macera ve bu bağlamda bu domain uzunca bir düşünme sürecinin ardından Ferdinand Macellan'ında desteği ile birlikte seçildi :)

İnsanlarda ki .com algısını yıkabiliriz, buna inanıyorum.
Ancak SEO vb. açıdan yani işin biraz da böyle kullanıcı değil de geliştirici açısından baktığımız da bu domain'in artıları ve eksileri nelerdir, fikirlerinizi alabilir miyim?


(Kimse yanlış anlamasın herbirinizin fikri değerlidir ancak; Heuristic Hocamı forumda severek takip ediyorum, o bu konuya fikirlerini bırakırsa mutlu olurum.)