BCanKARA adlı üyeden alıntı
Evvela haremi öğrenmeli ve padişah hanımları nasıl giyinir bunlar ile ilgili araştırma yapmalısınız. Bozulmanın zirve yaptığı son dönemlerde sarayda yetişmiş Safiye Ünüvar hanımı bile okusanız haremle ilgili yeter. Kaldı ki bu hanımın yazdıkları bile bozulmanın zirvesindeki dönemdir.
Kategori resimleri gerçekten yanlış resimler. Olayların aslını ve özünü yansıtmıyor.
Özellikle harem ve padişah hanımları ile ilgili... Hareme ve padişah eşlerine öyle kolay ulaşamazsın. Bu sebeple yabancı seyyahların kendi kültürlerine bakarak harem ve padişah eşlerini resmetmeleri doğal.
Ben üye olacaktım fakat bu iki kategori resmini gördükten sonra hassasiyeti olmayan bir forum olduğu düşüncesinden dolayı üye olmaktan vazgeçtim. Hatta sizin niyetiniz iyi olsa bile şuan bir iticilik peyda oldu... Bu mesaja vereceğiniz cevaba göre de niyetinizi elbette anlayacağız.
Kolay gelsin. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam açıkçası bayağı bir aradım ama aradığım kaliteli bir resimdi. Kalitesiz bir resim olursa kötü gözükür diye almadım. ve zaten onlarda gerçek haremi anlatmıyordu. Vallahi içlerinden hareme en çok benzeyen resim buydu. Bende bunu aldım üstlerinde kadının göğüsleri de açıktı ama altlara doğru aldım çıplak çıkmasın diye bende biliyorum yani sonuçta haremdekiler sadece padişahla işi pişirmek için olmadığını tüm sarayın temizliğinden vs onlar sorumluydu. Ama en çok benzeyen buydu hareme. Son zamnalarda dizilerde de böyle yansıtıldığı için bu resmi seçtim. İleride zaten kategori resimlerini tek tek daha iyi hale getireceğim. Üye sayısının artmasını bekliyorum.
Eyvallah sağolasın! elimden geldiğince özendim.
bypangea adlı üyeden alıntı
Bu ülkede neden Osmanlı Haremi denince çıplak kadın fotoğrafları gösteriliyor anlamış değilim. Forum güzel lakin harem için konulan foto gerçeği yansıtmıyor.
Hocam son zamanlarda malum diziler vs bu yüzden...
BCanKARA adlı üyeden alıntı
bypangea bende mesajımda bunu belirttim. Haremin bir kız okulu ve oradakilerin bir çoğunun padişahın nikahında olmadığı gibi cariyesi konumunda bile olmadığını öğretmek lazım. Ayrıca oradaki insanların bir günlük eğitimi ve yaşantıları hatıratlardan, bir çok kaynaktan öğrenilebilir. Bu tarz eğlenceler belki kadınlar arasında bir zamanda olmuş olabilir fakat bu binde bir olan bir durumken, din ve fen bakımından devamlı yapılan eğitimler, bu resimler kadar ortaya çıkarılmıyor.
Biraz araştırma lütfen.
Cevabınızı bekliyorum