Neavia adlı üyeden alıntı

Kurtulman zor, muhtemelen 18 yaşından küçük olduğun için devlet sana ücretsiz olarak bir avukat atayacaktır ondan sonra seni savcılık psikoloğuna yönlendirip aile ortamın, maddi durumunuz, eğitim durumun, kendine ait bir odanın olup olmadığı, arkadaş ortamın, nerelerde gezip tozduğun gibisinden sorular soracaktır.

Avukatın seni "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" demen konusunda bilgilendirecektir, sende mahkemede hükmük açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum diyeceksin ve evine doğru yol alacaksın.

3-5 ay sonra mahkemeden evine kağıt gelecek ve 2-3 yıl hapis cezası aldığını ancak 18 yaşından küçük olduğun için en az 3 sene hiçbir suç işlememen kaydı ile hapise girmeyecek denetim altında tutulacaksın.Denetim sürecindeyken yine bir suç işlersen önceden aldığın hapis cezası ile yeni işlediğin suçun cezası toplanıp direkt olarak ceza evine sevk edilirsin.

Prosedür budur, korkmana gerek yok.Hapise girmezsin, 3 yıl denetimli serbestlik ile kurtulursun ve 3 yıl sonra siciline herhangi bir şey eklenmeden dosya tamamen rafa kaldırılır.

(Eğer bu olaydan önce başka bir vukuatın varsa o zaman bu söylediklerim geçerli olmaz, direkt olarak ceza evine atılırsın.)


kendi avukatım var ancak ben hiçbirşey yapmadım üye sözleşmeside kapı gibi orada ben kredi kartı bilgisi paylaşmadım. Önceden hiçbir vukuatımda yok. Ben sadece admin hesabına sahibim ve bu hesaptan hiçbirşey paylaşılmadı. Kullanıcı sözleşmesindede "her kullanıcı kendi paylaştığından sorumludur" diye yazıyor. hiçbirşey yapmadığım halde birde denetime mi gireceğim eğer öyleyse 3 yıl sonra bu ülkeye bir daha gelmemek üzere yurtdışına giderim zaten.