RosenCruz adlı üyeden alıntı

Vereceğim tavsiyeyi baştan reddetmişsin dostum. Reseller ile başlamanın ayıbı günahı yok. HostGator da reseller olarak başlamış bir genç girişimcinin firmasıdır. Ana karnında öğrenilmez evet ama kervan yolda düzülür yaklaşımı da hosting işinde doğru değil. Bir dosya sistemi hata verse, bir httpd, bir named, bir apache çökse sen araştırıp düzeltene kadar siteler saatlerce down kalır. Teknik bilgin yoksa, ilk arızada uzun süreli downtime verirsin.

Reseller başlamakta bence sakın yok. Eleven2, BuyShared gibi firmaların Avrupa lokasyonları ile işe başlanılabilir. Bu sırada küçük bir de VPS alır kurcalarsın. İş büyüyünce güzel bir dedi alır, öğrendiklerine şekillendirir ve cPanel lisansı ile de tam olarak kendi sunucuna herşeyi taşır devam edersin. Birden fazla reseller hesabı üzerinden ayda 1000 dolar civarında kazanan tanıdıklarım var. Aylık gideri en fazla 50 Dolar. Reseller kötü diye bir şey yok. 10 dolarlık back up scriptleri var. Müşteri sitelerini haftada 3 yedeklersen yine tüm kontrol sende olur eğer kafana taktığın o ise.


Hayır reddetmekten ziyade çok değişik şeyler geçiyor aklımdan.

Reseller ile başlasam biraz zaman geçtikten sonra taşıması ve siteyi vds ye optimize etmek biraz sıkıntı olur diye düşündüm.
Müşteriler neden sıkıntı yaşasın ki.

Uzun süredir vps ile uğraşıyorum zaten.

Hemen hemen tüm panellerin kurulumlarını biliyorum özellikle de vps sunucu optimizasyonu hakkında ince ayrıntılarına kadar bilgim de var. Kuru kuruya atlamıyorum bu işe yavaş yavaş düşüne düşüne girmeyi düşünüyorum.

Olacaksa sağlam hizmet olsun cpanel ve whmcs lisansı alıp harika bir server ile başlarsan herşey kısa sürede bir düzene girmez mi ?

Aylık masrafı olsa olsa 300 tl olur başlangıç için