Merhaba arkadaşlar,
Çok yakında bir site açacağım. Daha önce birkaç konu açmıştım bunun hakkında bazı arkadaşlar hatırlıyor olabilir. Domainleri regledim, sağlam bir sunucu aldım. (Radore sunucudan bulut sunucu) Şimdi site için kurulumları yapıyorum ama kullandığım sistem mybb olacak.

Şimdi hemen fikir dediğin bu muydu, forum tutmaz demeyin. Fikrim forum değil zaten ama forum tabanının üzerine düzenlemeler yaparak siteyi hazırlıyorum. Yani forumdan çok farklı bir şey olacak ama temel olarak kök yazılım mybb.

Endişelendiğim kısım güvenlik. Bu hususta da bir konu açmıştım ve bu tür yazılımlarda düşük bir ihtimal açık varsa da sürekli güncellendikleri için kapatılır demişti bir arkadaş. Mantıklı buldum ve cesaretlendim ama hala emin değilim.

Mybb üzerine yaptığım tüm değişiklikleri log olarak tutuyorum. Yeni sürümü çıktığında güncelleyeceğim ve yaptığım tüm değiiklikler kaybolacağı için baştan ekleyeceğim. Yani sürüm hep güncel mybb sürümü ve üzerinde benim düzenlemelerim olacak.

Sizce bu şekilde güvenlik önlemi sağlamış olabilir miyim? Dışarıdan herhangi bir tema almayacağım, kendi temamı kodluyorum. Herhangi bir eklenti vs. kullanmayacağım, kendi kodlarımı yazıyorum.

Ama yine de korkuyorum. Gerçekten büyük bir kitleye hitap edeceğini düşündüğüm online bir ortam olacak. Belki de günlük binlerce hit alacak. Ama güvenlik konusunda hep tedirgin olup diken üstünde bekleyeceğim.

Bu konu için önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Ya da fazla mı büyütüyorum bu konuyu.