ttw
...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Çok yakında bir site açacağım. Daha önce birkaç konu açmıştım bunun hakkında bazı arkadaşlar hatırlıyor olabilir. Domainleri regledim, sağlam bir sunucu aldım. (Radore sunucudan bulut sunucu) Şimdi site için kurulumları yapıyorum ama kullandığım sistem mybb olacak.
Şimdi hemen fikir dediğin bu muydu, forum tutmaz demeyin. Fikrim forum değil zaten ama forum tabanının üzerine düzenlemeler yaparak siteyi hazırlıyorum. Yani forumdan çok farklı bir şey olacak ama temel olarak kök yazılım mybb.
Endişelendiğim kısım güvenlik. Bu hususta da bir konu açmıştım ve bu tür yazılımlarda düşük bir ihtimal açık varsa da sürekli güncellendikleri için kapatılır demişti bir arkadaş. Mantıklı buldum ve cesaretlendim ama hala emin değilim.
Mybb üzerine yaptığım tüm değişiklikleri log olarak tutuyorum. Yeni sürümü çıktığında güncelleyeceğim ve yaptığım tüm değiiklikler kaybolacağı için baştan ekleyeceğim. Yani sürüm hep güncel mybb sürümü ve üzerinde benim düzenlemelerim olacak.
Sizce bu şekilde güvenlik önlemi sağlamış olabilir miyim? Dışarıdan herhangi bir tema almayacağım, kendi temamı kodluyorum. Herhangi bir eklenti vs. kullanmayacağım, kendi kodlarımı yazıyorum.
Ama yine de korkuyorum. Gerçekten büyük bir kitleye hitap edeceğini düşündüğüm online bir ortam olacak. Belki de günlük binlerce hit alacak. Ama güvenlik konusunda hep tedirgin olup diken üstünde bekleyeceğim.
Bu konu için önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Ya da fazla mı büyütüyorum bu konuyu.
Dijiseo
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Copywriter
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Forum yazılımı olarak hep MyBb kullandım, myBB destek forumlarımda arge görevi üstlendim, ancak sisteme tamamemen hasar verecek bir açık yada güvenlik sorunu ile karşılaşmadım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
102, (%100)
Bir scripti oynamanızdan dolayı telif hakkı yiyebilirsiniz, tabi eğer patlar giderseniz, küçük kitleleri kimse önemsenmez, Mark Zuckerberg facebook'un hiç bir kodu benzememesine rağmen, 600 milyon dolar para ödemiştir, sadece fikirlerin benzer olmasından dolayı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Zaten %100 güvenli hiçbir yazılım olamaz. Hep %1 bile olsa açık olacaktır, o %1 yüzünden içinizi yemeyin zaten bir siteye saldırmak o kadar kolay ve suçsuz iş değil, hele hele günlük binlerce online hite sahip bir siteye saldıran olur ise zaten bedelinin ne olacağını biliyordur.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu projen binlerce hit aldıktan sonra daha güvenli orjinal sistemlerde yazdırılır. Yeter ki iş tutsun bence sen oralarını düşünme. Para olunca yemek her yerden getirilir. Para olmayınca dibinden alınmaz. Sen bir an önce çalışmaya başla. Kolay gelsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.