Bir scripti oynamanızdan dolayı telif hakkı yiyebilirsiniz, tabi eğer patlar giderseniz, küçük kitleleri kimse önemsenmez, Mark Zuckerberg facebook'un hiç bir kodu benzememesine rağmen, 600 milyon dolar para ödemiştir, sadece fikirlerin benzer olmasından dolayı.
Biliyorum hocam bu mybb kullanma sebebim de bu aslında. XenForo ya da vBulletin gibi ücretli sistemlere vereceğim parayı gözden çıkartmıştım ama değişiklik konusunda yeterince özgür olmadığımı gördüm. Mybb'de ise bu durum yok. Footer linkini silmek gibi basit işlemlerden çekirdek dosyalarda yapabileceğimiz pek çok büyük değişikliğe kadar izin veriliyor. Bu yüzden ücretsiz olan mybbyi seçtik aslında.
Ek Olarak:
Zaten %100 güvenli hiçbir yazılım olamaz. Hep %1 bile olsa açık olacaktır, o %1 yüzünden içinizi yemeyin zaten bir siteye saldırmak o kadar kolay ve suçsuz iş değil, hele hele günlük binlerce online hite sahip bir siteye saldıran olur ise zaten bedelinin ne olacağını biliyordur.
Ben de böyle düşündüm facebook güvenliği için bile çalışan onlarca kişi var. Hepsi alanında profesyonel kişiler ama tamam güvendeyiz deyip bırakmak yerine sürekli çalışıyorlar. Bu yüzden tedirgin oldum da diyebiliriz zaten. Mutlaka bir açık olacakmış gibi geliyor. :)
Ama söylediğiniz gibi yasal yaptırımlar biraz rahatlatıyor. Bunun yanında güvenliği elde tutmak için biz de elimizden geleni yapacağız.