uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hemen çıkma oranı mı?Sayfa/Oturum oranı mı? Yoksa ortalama süre mi?
Sizce bu metriklerden hangisi diğerinden bir parça da olsa daha önemli?
Tabi ki rakiplerin durumu da önemlidir. Ama onların metriklerini bilemeyiz.
Benim şahsi görüşüm en önemli unsur hemen çıkma oranıdır. Ama yanılıyor muyum bilmiyorum.
Değerli forumdaşlar fikirlerinizi bekliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Merhaba. Hemen çıkma oranı zaten ortalama süre ile orantılı. Ortalama süre arttıkça hemen çıkma oranı düşer. Mantıken de düşündüğünüzde websitenize giren bir kullanıcıyı sitede tutmak ve siteden faydalanmasıdır amaç. Google da bana göre bu değerleri göz önünde bulundurur her zaman.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Php Developer & Network Admin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Google bizim sandığımızdan çok daha fazla veriyi değerlendiriyor. Çoğu kullanıcının google oturumu her zaman açık ve yaptığı aramalar kaydediliyor. Bir kişinin sizin linkinize tıkladıktan sonra aradığı bilgiye ulaşıp ulaşmadığını anlamak google açısından hiç de zor değil.
Örneğin ben "afaganistan'ın başkenti" diye bir arama yaptım diyelim ve ilk linke tıklayıp 10 saniye geçirdim. Ancak geri dönüp ikinci linke tıklama gereği duymadım ve bir daha bu konuyu Google'da aratmadım. Siz Google olsanız ne düşünürsünüz? Bu şekilde bakmak lazım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yaptığım yeni araştırmalara göre:
Ortalama süre,
Hemen çıkma,
Sayfa/oturum
Yüksek olması önemli olmakla birlikte. Sitenize giren bir kişi geri gelip arama motoruna tekrar dönüyor ise gerilere düşüyorsunuz. O yüzden yeni makale düzeni olarak kullanıcıyı girmiş olduğu sitenin "en güncel" ve "en doğru" bilgiye sahip site olduğunu inandırmak gerektiğini düşünüyorum.
PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Tarih Akademisyeni, Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
En önemlisi Returning Visitor (Geri dönen Ziyaretçi) oranıdır.
Daha sonrası ise;
Hemen çıkma
Ortalama süre
Sayfa/Oturum Oranlarıdır.
Ayrıca bu konuda bir uyarım var. İlk mesajlarda arkadaşın biri hemen çıkma ile ortalama süre aynı diye yazmış. Bu çok yanlış.
Hemen çıkma oranının ortalama süre ile alakası yoktur!
Ortalama Süre = Ziyeretçilerin site içerisinde geçirdiği sürenin ortalasıdır.
Hemen Çıkma= Ziyaretçilerin Sitenin arasayfalarına girmeden yalnızca anasayfaya bakıp siteyi terketme işlemidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bir web sitesinde kullanıcı kayıt/giriş sisteminin olması ve bu oran arkadaşın sorusuyla ilgili mi? Yani bir etkisi var mı kullanıcı girişli sitelerin acaba...
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hurriyet milliyet gibi haber siteleri şöyle bir çakallık yaparak ortalama ziyaret sürelerini olabildiğince yüksek tutuyorlar.. bilmem dikkatinizi çekti mi...
sitede tıkladığınız her link yeni sekmede açılıyor... yeni açılan sekmedeki haberi okuyup kapatıyoruz veya yeni adres girip gezintiye devam ediyoruz.. bu arada ne oluyor? aslında siteyi terk etmiş olmuyoruz çünkü önceki sekmede site açık... özellikle hemen çıkma ortalamasını ve bounce rate (türkçesini bilmiyorum) düşürmek için çok basit ama etkili bir yöntem.
PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Tarih Akademisyeni, Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Unikef:
Evet kayıt/giriş sistemleri seo için işe yarar. Çünkü ziyaretçiyi sitede tutar ve tekrar dönmesi için bahane yaratır. Analytic sayaç sistemleri tamamen ziyaretçilerin hareket manevralarını kotrol eder ve Google buna göre seo yapar. Ziyaretçiler kayıt/giriş sistemi olan sitelere bağımlı olur ve bu bağımlılık da zamanla istikrarlı takipçi kitlesi oluşmasına sebep olur. Bu kitle hareketi Analytic sayaçlarına yansıyacak ve Google'ın gözünde kaliteniz artacaktır. Sitelerinizde üyelik sistemleri oluşturmaya gayret ediniz.
Ek Olarak: eretek:
Bu konuda esas olay ortalama ziyaret süresi değil, kullanııcıyı site içerisinde daha fazla dolandırmaktır. Google bunu çok önemser. Google için ziyaretçilerin sizin anasayfanıza bakması çok önemli değil. Google'ın asıl önemsediği şey ziyaretçilerin sitenin arasayfalarında ne kadar gezdiğidir.
2 kişi bu mesajı beğendi.