directadmin'de phpmyadmin var mı o kadarını hatırlamıyorum malesef ona "google> directadmin sql aktarma" şeklinde öğrenebilirsin. sql'i indirdikten sonra cpanel>phpmyadmin diyip içe aktar seçeneğiyle sql verisini sunucuda çekebilirsin SQL verisini dosyalarına tekrardan bağlamayı unutma ama. Tabi bu durum her zaman şart değil mesela wordpress'de biz adres olarak "localhost" yazdığımız için bağlantı yapmaya gerek yok ama diğer CMS'lerde veya özgün tasarımlarda bu gerekebilir.
Hocam ben şimdi myhpmyadmin den sql aktarmamıştım sadece backup kısmından yedek almıştım onunda boyutu 55mb kadardı şimdi eski hosta dönmeye çalışıyorum yoksa okadar emeğim gidicek backuptan aldığım yedekte ise veri tabanları var okadar.
Ek Olarak: Arkadaşlar bir sorum daha olucak şimdi eski hostindteki dosyaları yeni sunucuya attım mysql yedeklerini phpmyadmin den atmadan önce cpanelden yeni veritabanı oluşturup ( eski sunucudaki veritabanı ismiyle) oluşturduktan sonra yedekteki mysqlu bu veritabanınıın içinemi aktaracağım.