PavluS adlı üyeden alıntı

En önemlisi Returning Visitor (Geri dönen Ziyaretçi) oranıdır.

Daha sonrası ise;

Hemen çıkma
Ortalama süre
Sayfa/Oturum Oranlarıdır.

Ayrıca bu konuda bir uyarım var. İlk mesajlarda arkadaşın biri hemen çıkma ile ortalama süre aynı diye yazmış. Bu çok yanlış.
Hemen çıkma oranının ortalama süre ile alakası yoktur!

Ortalama Süre = Ziyeretçilerin site içerisinde geçirdiği sürenin ortalasıdır.
Hemen Çıkma= Ziyaretçilerin Sitenin arasayfalarına girmeden yalnızca anasayfaya bakıp siteyi terketme işlemidir.


Hocam bu metriğe daha önce hiç önem önemsememiştim. Bu metriği biraz analiz edeceğim.

Peki şöyle bir soru sormak istiyorum. Bir kişi siteye geldi 10 dakika süre geçirdi ve hiç bir linke tıklamadı. Bu durumda hemen çıkma %100 olması gerekirken %100 olmuyor. Bunun sebebi bence arada bir sınır değer var. Yanlış hatırlamıyorsam google için 30 saniye. Yandex için girdiği andan itibaren. Yani kullanıcı 30 saniye dolmadan sayfayı terk ediyorsa hemen çıkma %100. Fakat farklı bir sayfaya site içinden giriş yapıldığı zaman 30 saniye sınırı kalkıyor ve girdiği sayfadan itibaren bakılıyor. Bu benim çıkardığım sonuçtur. Katılıyor musunuz?



Eretek adlı üyeden alıntı

hurriyet milliyet gibi haber siteleri şöyle bir çakallık yaparak ortalama ziyaret sürelerini olabildiğince yüksek tutuyorlar.. bilmem dikkatinizi çekti mi...
sitede tıkladığınız her link yeni sekmede açılıyor... yeni açılan sekmedeki haberi okuyup kapatıyoruz veya yeni adres girip gezintiye devam ediyoruz.. bu arada ne oluyor? aslında siteyi terk etmiş olmuyoruz çünkü önceki sekmede site açık... özellikle hemen çıkma ortalamasını ve bounce rate (türkçesini bilmiyorum) düşürmek için çok basit ama etkili bir yöntem.


Evet hocam bu yöntemi bir çok site yapıyor. Ben de yapıyorum :) Fazlaca faydasını gördüm. Tavsiye ederim. Bounce rate hemen çıkma oranıdır.