Ek Olarak:

Eretek adlı üyeden alıntı

Amma sıkmışsın hee ))

Google arama sonuçları için analytics verilerini kullanmıyor.

Kullanmıyor çünkü kolaylıkla manipule edilebilir.

Bounce rate dışında site ile alakalı ölçüm yapılmıyor.

Bounce rate dedikleri de abc harfini aradın, bir sonuca tıkladın, içeriği tatmin etmezse arama sayfasına geri dönersin... bu süreyi ölçüyorlar.. bunu da ölçen arama sayfasından tarayıcıya yüklenen bir cookie dosyası.

yani yeni site açtın, bir kelimede ilk sıradasın... millet tıklıyor sitene giriyor fakat atıyorum 3 sn içinde arama sayfasına geri dönüyor.. bu durumda google ilgili kelimede sitenin sıralamasını düşürüyor. çok da mantıklı... 3 saniyede arama sayfasına geri dönen adam demek ki sitede aradığını bulamadı.

bu yöntemden daha kral bir yöntem olabilir mi... yok sitede ana sayfayı gezeni sevmezmiş de iç sayfaları gezince bayılırmış da hhahahhaha yok daha neler



Bu 3 saniye mi daha fazla mı bilemem ama siteye girer girmez çıkanların beğenmediği belli.
Ayrıca Biz burada fazla ince ayrıntılardan bahsediyoruz. Zaten Google'ın seo olayında sayaçlarına bakmasına gelene kadar daha ne işler var. Eğer Google'ın sayçaları seoda o kadar önemli olsa analytic kullanmayanların siteleri Google'da yükselemezdi. Tanıdığım bazı kişiler sitelerinde Analytic sayacı kullanmıyor ama Google içerisinde çok hızlı yükseliyorlar. Biz burada Analytic sayaç metriklerinin çalışma mantıklarını tartışıyoruz. Yani sitenize Analytic kurmazsanız yükselemeyeceğinizi mi sanıyorsunuz? Daha geçen gün bir arkadaşım sadece kopyala-yapıştır yaparak yaptığı sitesiyle hiç seo yapmadan günde 10 K ya ulaştı. Dikkat edin bu sitede hiç özgün içerik yok ve gerçekten hiç dış seo yapılmadı. Yalnızca arkadaşımla birlikte sitenin iç seosunu hazırlayıp bıraktık ve 6 ay sonra şimdi günde 10K organik ziyaretçi çekiyor. Bu sitede hiçbir hileye de başvurmadık. Yani bu google sayaçlarına gelene kadar neler var. Google sayacının bana göre en basit açıklanabilen mantığı şu ki sitene Anatytic eklersen Google siteni daha yakın görür daha yakından takip etme imkanı bulur. Manipule konusuna gelincede biraz yapılabilir ama kesin manipülasyonu kimse yapamaz çünkü Google Log tutuyor. Yani uyduruk hit programlarıyla sözde organik ziyaretçi gönderme konusundan bahsediyorsan bu olay Googleı kandırmıyor. Sayaçları biraz değiştiriyorsun ama logları değiştiremezsin. Senin ima ettiğin bu organik ziyaretçi gönderme olayı sadece basit bir sahtekarlıktır. Bu yüzden bir çok site ya adsenseden banlandı ya da sendboxa düştü. Sen hiç merak etme Google senin sitene gelen ziyaretçilerin gerçek olup olmadıklarını senden daha iyi anlar yani. Sayaçları değiştirmeye çalışmakla hiç bir yere varamazsın. Ayrıca google ın içerde gezinen ziyaretçiyi ve arasayfalardan hit çekimini sevdiğinede eminim. Bütün güç anasayfada olamaz ve bu da sitenin seosunun doğru olmadığını gösterir.

Son olarak, eğer daha fazla sıkmamı istersen haber ver her zaman hazırım.;)