Ek Olarak:

Eretek adlı üyeden alıntı

önceki açıklamanı oku, bir de şimdikini oku.. arada öyle tezatlar var ki... cahilce, heyecanlıca, biraz da panik içinde yapılmış saçma anlatımlar. derdim sen değilsin. tanımam etmem. ancak yazdıklarını ciddiye alacak insanların olması fikri beni dehşete düşürüyor.

"google şöyle yapmaz, böyle yapar, öyledir, böyledir..." hayırdır? dayı oğlu google'da mühendis galiba.

cidden bir şeyler öğrenmeyi düşünen genç arkadaşları ilk olarak ingilizce bilgilerini çok iyi seviyelere getirmeye, moz gibi blogları, resmi google youtube kanallarını ve google çalışanlarının açıklamalarını takip etmeye davet ediyorum.

Bence sen mühendislik kelimesini gözünde çok büyütmüşsün. Bir konuda senin üniversiteden mühendislik diploması alman senin o işte gerçek bir uzman olduğunu göstermez dayıoğlu! Ben 1994 yılından beri bilgisayar kullanırım ve ilk internet sitemi 2000 yılında yaptım. Yılllardır bu işin içindeyim. Geçmişte senin gibi bir çok mühendis gelip gidip benden çok şey öğrendi. Ben üniversitede Tarih okurken internet siteleri yapıp google da yükseltiyordum ve o sırada Bilgisayar mühendisliğinde okuyanlar ise Enter tuşunun yerini bulmaya çalışıyorlardı. Hayatında bir defa bilgisayar tuşuna basmamış adamlar matematik ve fen dersilerinde daha başarılı olunca doğruca bilgisayar mühendisliğine gidiyor. Bilgisayar Mühendisliği diplomasını alıyorlar sonrada gelip benim gibilerden bu işin ne olduğunu öğreniyorlar ve başkalarına hava yapıyorlar. Bir konuda birşeyler bilmek için diplomaya sarılma işine sarıl.. Bir işe kim ne kadar kendini verirse ve ne kadar doğru mantıkla ilerlerse o adam daha iyi şeyler yapar. Ben burada herkesi elimden geldiğince doğru yönlendirdiğime inanıyorum. Google sayaçlarının Seo'ya katkısı varsa da çok azdır. Ben buna hiçbir zaman çok fazladır demedim. Sayaçlar bize herşeden önce kitlenin siteye hareket halini ve site içerisinde yaptığı manevraları en ince ayrıntısıyla verir. Bu büyük bir seo olayı değildir ama aklını kullanıp bu verileri doğru analiz edenler bu doğrultuda iyi işler çıkarabilir. Olayın esası budur. Mühendislik meselesini bence fazla ciddiye almamalısın. Bir internet sitesi için yapılacak en iyi seo içerden yapılan doğru sayfa düzenlemesine ve doğru ilişkilendirmelere dayanır. Önceki yazılarımı iyi oku ben en iyi örnek olarak Wikipedia.com sitesini verdim. İstersen sen git buraya dünyanın en büyük bilgisayar mühendisini ve dünyanın en büyük seocusunu getir. Ben bu laftan asla dönmem. Dünyanın en iyi sayfa düzenleme ve iç seo yapısına sahip web sitesi Wikipedia.org'dur.
Söylediklerim bu doğrultutadır. Ziyaretçilerin ve robotların içerde iyi gezinmesini sağlamak için Link ilişkilendimeleri bütün site sayfaları içerisinde yapılmalıdır. Olay budur.

Hadi hayır işler dayıoğlu mühendis bey..