lostyazilim
tr.link

Sıfırdan Site Açmak?..

7 Mesajlar 1.084 Okunma
lstbozum
tr.link

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz aylarda blogspot üstündeki bloğumu kapattım. Kişisel blogdu ve açıkçası fazla teknik bilgi gerektirmiyordu, masrafı falan da yoktu. Şimdi aklımda bir şey var ve bununla ilgili tam anlamıyla Fransız durumdayım.

Durum şu: Site, ücretli olarak yayın yapacak. Yani her ziyaretçi belli şeyler görebilecek; ama üye olup ücreti ödedikten sonra istediği dosyayı indirip okuyabilecek. Bir dergi düşünün. İçindekileri, dergide yer alan yazıların bir kısmını herkes okuyabilecek. Tümünü okumak isteyenler ödeme yapıp indirebilecek. İşi yasal olarak yapmak istiyorum.

Şimdi, öncelikle nereden başlanması gerekir? Forumda hosting, alan adı gibi şeyler var. Bir şirket mi bulunmalı, yoksa bu forumda falan da yapan var mıdır?

1) Alan adını seçtim, bunu nasıl alabiliriz?
2) Sitenin şekli şemali, kime yaptırabiliriz?
3) Bu belli şeylerin görünüp belli şeylerin ücret karşılığı okunması olayını nasıl hallederiz?
4) Bu işe başlayıp siteyi hayata geçirdikten sonra, geri kalan işleri halletmek istiyorum. Yani belli sürelerle yeni yayınlar eklemek gibi. Bu mümkün mü? Yapabilir miyim, yoksa birisi mi gerekli?
5) Tüm bunların masrafı üç aşağı beş yukarı ne eder?
6) Değinmediğim şeyleri bilmiyorumdur. Gözünüze çarpan başka eksik bilgilerim neler?

Şimdiden teşekkürler...

wmaraci
reklam

albatros3434 albatros3434 Herşey O Tuşla Başladı!!! Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 301
  • Beğeniler 6 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Alan adı satan firmadan tescil ettirmen lazım. Ayrıca işine uygun hosting alman lazım. Ücretli üyelik için kodlama yaptırman lazım. Sistemi bir kere kurup kofladıktan sonra yeterşi bilgin varsa kendin de yapsbilirsin.

Her Kategoriden Jenerik-Projelik-Yatırımlık-Keyword Domainler>>

Cathy Cathy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 37 / 27
  • Ticaret 5, (%100)
hosting konusunda yardimci olabilirim ucretsiz ayrica uyelik sistemi yaptirabilirsiniz veya kolay yontem ucreti yazip iletisim kutusu koyarsiniz almak isteyen iletisim kurar ve satarsiniz.

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

albatros3434 adlı üyeden alıntı

Alan adı satan firmadan tescil ettirmen lazım. Ayrıca işine uygun hosting alman lazım. Ücretli üyelik için kodlama yaptırman lazım. Sistemi bir kere kurup kofladıktan sonra yeterşi bilgin varsa kendin de yapsbilirsin.

Çok teşekkür ederim... Peki bu saydıklarınızın tümünü yapabilen insanlar var mı? Veya şirketler? Ayrıca ilk başta masrafı ortalama ne tutar? Sonra sanırım bir de yıllık ödemeler oluyormuş?

Bir de @cathy alıntı yapamadım. Aslında dediğiniz gibi, PDF gönderimi olabilir. Teşekkür ederim. Hosting, bir tür depo olarak kullanılan bilgisayar mı oluyor?

wmaraci
wmaraci

MinieTool MinieTool Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 84 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
1) yöncü,isimtescil gibi siteler var oralardan satın alman gerekir yoncu.com tavsiye ederim
2) Şeklini şemalini ,eğer yöncüden alırsan panelden kolaylıkla blogger'a bağlarsın .com vb. siteni blogger panel ile yönetirsin
3) eğer byle birşey istiyorsanda yöncüde hostingli domain kampanyası var ondan alırsın ve wordpress kurup kendine uygun tema ararsın wordpress temaları yazsan yüzlerce çıkar zaten
4) kendin ekleyebilirsin wordpress faceye girmek kadar kolay zaten,skype dan her zaman yardımcı olurum
5) 50TL verirsin domain ve sınırsız hosting (.com alırsan) yöncüdeki fiyat diğerlerini bilemem
skype adresini pm atarsan ordan yardımcı olurum site kurulum vb. herşey için

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Çok teşekkürler @MinieTool. Skype kullanmıyorum ve Temmuz gibi nasip olursa böyle bir işe kalkışmayı düşünüyorum. Ama o ilk açılım olayında kafam tamamen karışık. Yani sitede her şey sabit kalacak. Anca 4 veya 6 ayda bir yeni bir sayı yüklenecek. O da belirli bir içerik olacak. Ardından birisi tümüne ulaşmak isterse, bir miktar ücret karşılığı bilgisayarına indirebilecek ya da e-posta ile alacak.

Ek Olarak:

MinieTool adlı üyeden alıntı

1) yöncü,isimtescil gibi siteler var oralardan satın alman gerekir yoncu.com tavsiye ederim
2) Şeklini şemalini ,eğer yöncüden alırsan panelden kolaylıkla blogger'a bağlarsın .com vb. siteni blogger panel ile yönetirsin
3) eğer byle birşey istiyorsanda yöncüde hostingli domain kampanyası var ondan alırsın ve wordpress kurup kendine uygun tema ararsın wordpress temaları yazsan yüzlerce çıkar zaten
4) kendin ekleyebilirsin wordpress faceye girmek kadar kolay zaten,skype dan her zaman yardımcı olurum
5) 50TL verirsin domain ve sınırsız hosting (.com alırsan) yöncüdeki fiyat diğerlerini bilemem
skype adresini pm atarsan ordan yardımcı olurum site kurulum vb. herşey için

bu arada yoncu.com üstünde yok. yani sonu .com olmalı. isimtescil.net üstünden baktım, .com ve .net olan iki şekli de 8.5 dolar.

5 GB Aylık Trafik
20 Adet Mail Barındırma
1 GB Veri Alanı
standartta. biraz daha fazla ödenirse sınırsız trafik oluyormuş aylık. yani az ödersek, belli bir sayıdan sonra o ay başka ziyaretçinin gelmesine engel olacaklar.. veya ben öyle anladım.

Herkese tekrar teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla ilk etapta yalnızca taş çatlasın 500 TL ile bu iş olabilir. Ardından da yıllık 40-50 TL ile..

MinieTool MinieTool Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 84 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
o 5gb aylık trafiği aylık 100gb olarak 1gb veri alanınıda 2gb olarak hostingerden ücretsiz alabiliyorsun zaten,yöncüde yok dediğin şeyi anlayamadım ama ordan .com alabilirsin isimtescildeki 9dolar 30 tl ye geliyor zaten onun yerine 50 tl ver yöncüden hostinglisini al ,ayrıca 500tl ye facebook açarsın neye veriyorsun o kadar :D özel script yaptırıp hosting,domaine para versende 500 olmaz diye düşünüyorum

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al