Sırf Windows 8′i deneyip yazı yazmak icin bugün internet kafeye gidip Windows 8 indirdim
Tabiki 2 saatimi aldı bu , büyük bir hevesle eve gelip kurdum. Kurulum yaklasık 5-10 dakika sürdü(düşünün benim bilgisayarımda ) , CD yi boot ettiğinizde ve bilgisayarınızı her açışınızda size bir balık karşılıyor , balığı ben daha cok ölü bir balığa benzettiğim icin onun adı benim için “ölü balık” Tamam başarıyla kurulumumuzu tamamladık , sizi daha önceki Windows sürümlerindekinden çok farklı bir ortam karşılıyor , o ortamın adı “Metro” yani eski adıyla “Başlat” menüsüMetro arayüzünden istediğiniz yere gidebilir , istediğinizi kolayca arayıp bulabilirsiniz, Ancak iyi kullanabilmeniz icin bir hayli kurcalamanız gerek
Metro Menüsüne ters tıklayıp , “All Apps” yani “Tüm Uygulamalar” a tıklayıp , standart basalt menüsü uygulamalarını ve diger araçları görüntüleyebilirsiniz.
Ayrıca , bilgisayarı nereden kapatıyoruz diyenlere ise , ben okadar uzun arayıp da bulduğum , yanmenü Herhangi bir ekranda aşşağıdan sağ tarafa doğru imleci götürürseniz görüntüleyebilirsiniz,ben rastgele görüntülüyordu sonra o formulü keşfettim
Buradan settings diyip , Power Off deyip kapatabiliyoruz , ayrıca diğer ayarlara da
Ayrıca pencere başlıkları , daha göz alıcı olmuş
Windows Gezgini yani “explorer.exe” ise kullanıcı dostu ve daha gelişmiş daha işlevsel yapılmıs
İnternetim biraz daha hızlı olsa da uzun uzun yazsam keşke Benden bukadar soracak sorunuz varsa yorum ile sorabilirsiniz , okuduğunuz için teşekkürler , kaynak belirterek paylaşabilirsiniz..
Birkaç gün once telefonuma yaptıgım internet paketini eskiden bilgisayarımda kullanabiliyordum ancak yeni rom ile , bir uygulama ile yapılabiliyormus yeni öğrendim , direk girip zar zor yeni ve kaliteli resimleri upload ettim :) İnşallah iyi etmişimdir .. ;)
Ve Yeni ScreenShootlar ^^ 05.03.2012
Masaüstü
Gelişmiş Gezgin
Metro Arayüzündeki All Apps Ekranı
Daha once hiçbir Windows sürümünde görmediğim (varsada ben görmedim) Çoklu çalışma alanı , varsayılan pencerenin , uygulamanın tepesinden tutup herhangi biryere çekiyoruz :)
Sağ Menü , bilgisayarı kapatmak ve digger araçlar için :)
Ve meşhur [COLOR=red]Metro![/COLOR] :)
Buda acık olan pencereleri kapatmak ve geçiş yapmak icin . Bi nevi [COLOR=red]ALT+TAB[/COLOR] ;)
Log In screen , Metro ve diğer özelleştirme ayarları.
Görev yöneticisi bir hayli geliştirilmiş :)
XboxLive
ve son olarak , metro arayüzündeki[COLOR=red] Internet Explorer ile Wmaracı manzarası[/COLOR] :)
[COLOR=darkred]Windows 8 hakkında sormak istediğiniz soruları , bloguma yorum atarak yada bu konu altından yada PM ile sorabilirsiniz , bu arada blogumdaki yazıya bir yorum atarsanız cok memnun olurum :)[/COLOR]
Rıza Sabuncu
[COLOR=#16566b]www.uzmanadam.com[/COLOR]
[SIZE=3]İndirmek İçin[/SIZE]
[COLOR=#16566b]Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi 32Bit & 64Bit (ENG)[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=red]Kaynak :[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]http://uzmanadam.com/windows-8-ilk-izlenimlerim.html[/COLOR][/SIZE]