Beni ugrastirmayacak şeyler arıyorum.

Öncelikle selamlar, dostum beni yanlış anlama hevesini kırmak istemem ama öyle birşey yazmışsın ki kendimi cevap vermek zorunda hissettim.

1- Eğer uğraşmak istemiyorsan 500 lira ile 1'er - 2'şer lira harcayarak 2-3 günde bir iddia kuponu yaparsın, hem şansını denersin hem de uğraşmazsın.

2- Paranı yatırırsın faizli bankalar ile birikim yaparsın, uğraşamazsın.

3- Gidersin bir tekstil'den 500 liralık çorap alır akşamları yürüyüş yollarında satarsın, hem uğraşmamış olursun hem de paranı katlamış olursun.

Bu böyle uzar gider... Dediğin şey çok trajikomik, beni uğraştırmayacak birşeyler arıyorum demekle para kazanamazsın, elinde ki paradanda olursun. Böyle düşünen insanların çok ileri gidebileceğini düşünmüyorum ve komik buluyorum. Eğer gerçek anlamda birşeyler yapmak istiyorsan mutlaka uğraşman, emek vermen gerekir. Uğraşmadan birşey kazanmak mümkün bile değildir. Karnımızı doyurmak için bile bir dünya aşama katediyoruz...

BlogHocam'da okuduğum güzel bir makale'yi paylaşmak istiyorum; (Bunu tek blog site açmak olarak düşünme iş olarak düşün.)

Senaryo 1 (%70) : Blog sitesi büyük bir hevesle açılır. İlk 3-4 ay her gün bir veya birkaç içerik girilir. Zamanla ziyaretçi, yorum gibi bloggerı motive eden şeylerin eksikliğiyle içerik girme sıklığı azalır ve bir süre blog ya kaderine terk edilir ya da silinip yeni bir blog daha oluşturulur.

Senaryo 2 (%29): Blog sitesi yine büyük bir hevesle açılır ama daha planlı hareket edilir. Yaklaşık 3-4 sene blog güncelliğini korur ve giderek büyümeye devam eder. Blogda her şey yolundadır ama bloggerın hayatında ciddi değişiklikler olmuştur. Okul/iş/evlilik/çocuk/hastalık gibi nedenlerle blog geri plana atılmıştır.

Senaryo 3 (%1): Bu senaryoda bloga bir web sitesinden çok bir girişim gözüyle bakılır, ona göre yatırım yapılır. Bu senaryodaki blogların sahipleri neredeyse tüm mesailerini blogları için harcalar. İnternet onların yaşam tarzıdır ve geçimlerini bu yolla sağlarlar.


Olaya şöyle başlaman gerekiyor bence;

• Ne yapabilirim?
• Ne kadar zaman ayırabilirim?
• Veri veya içerik oluşturabilir miyim?
• Güncel miyim?

Başarılar dilerim...