-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
SEO Genius
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Google Adwords ile SEO'nun birbiri ile alakası yok. Yüzlerce kez forumlarda yazıldı çizlldi, onlarca kez Google çalışanları tarafından her seminerde de dile getiriliyor. Google Adwords'ün ve SEO'nun ne olduğunu bilmeyenlerin savunduğu bir söylemdir bu, ciddilerse komik değil ciddi değillerse komik.
Inal
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
SEO Expert | Pazarlama
-
-
Ad Soyad
E** İ**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Ben bu forumda nice SEO uzmanlarının olduğunu bilerek paylaştım. Asla Adwords SEO ya güvenmedim sadece fikirleri öğrenmek istedim. Sen yönetmişsin belli çok biliyorsun mahalle ağzı ile konuşma burada. Ben kimseye SEO uzmanıyım demedim konum dahi yok ama belli ki sen SEO da çığır açmışsın helal sana devam et şuanda çalıştığım şirketin cirosunu öğrenmek istersen mesaj at göstereyim sana İzmir'in en büyük şirketlerini araştırısan öğrenirsin tartışmayı uzatma devam et
Inal
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
SEO Expert | Pazarlama
-
-
Ad Soyad
E** İ**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Ya devam et uzatma seninle mi tartışacağım ya Google senin tamam hadi devam et
mts
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Uykucu
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Adwords'ün SEO üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Çünkü SEO'nun kelime anlamına baktığınızda arama motoru optimizasyonu demektir ve Adwords optimizasyon yapmaz, reklam platformunun ismidir. Ama diyorsanız ki Adwords google sıralamalarına etki eder mi, böyle bir etkisi olmadığı google tarafından açıklanıyor, zira adwords sertifika eğitimi ile ilgili materyalleri incelerseniz orada da bu ibareler geçiyor.
Peki bu adwords reklamları sitemize trafik gönderiyor, e sitenin hiti, sıralamalar üzerinde etkili değil mi diyecek olursanız da, evet trafik, hit sıralamada etkili rol oynuyor fakat, bu trafik tipine ve kaynağına bğalı. Google gelen trafiğin organik aramadan mı, bir referal adres üzerinden mi, direkt mi, e-postadan mı yoksa adwords veya bir başka reklam kaynağından mı geldiğini gayet tabi anlıyor ve ona göre değerlendiriyor.
Arkadaşlar fikir üretmek, hurafelerin peşinden koşmak yerine, google eğitim videoları veya dökümanlarını incelerseniz bu soruların hepsine cevap bulabilirsiniz. Zira google hiçbirşeyi saklamıyor, insanları bilinçlendirmek adına basit ve anlaşılır açıklamalar yapıyor kendi ürün ve teknolojileri hakkında.