isousluer adlı üyeden alıntı

Kakarotto Ne yazmıştın ki? Merak ettim. :) Yorumlarını kaçırmak üzüyor beni. :D


Korkmaz adlı üyeden alıntı

isousluer Aynen bende kaçırdım :)


:)

İlk sayfalarda bir örnek vermiştim elma ve hırsız olayıyla ilgili. Bir kişi dışında kimse cevap vermeyince ben kendi sorumu kendim cevaplamıştım ve üç farklı günaha birden girdiğimizi söylemiştim. :D

1-) Crack kullanarak program yapımcısının bu programı satmasını engelliyor/azaltıyoruz ve kul hakkına giriyoruz.
2-) Crack vb. illegal yöntemleri kullanarak yasa dışı/kötü işleri yayıyor ve islamın "kötülüğü yaymayınız" olayını da çiğniyoruz.
3-) O programa para vererek alan kişilerin de hakkına geçiyoruz.

Sonuçta İslam'da basit bir kural var. "Kendin için dilediğin/istediğin iyi şeyleri diğer insanlar için de dile/iste. Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına yapma." Hepimiz az çok tema yapmış, bir şeyler kodlamış insanlarız. Şurada 2 gün uğraşıp bir tema yaptığımızda birisi bunu nullerse demediğimizi bırakmıyoruz.

Linux gibi alternatifler bulunmasına rağmen Windows'u cracklemek, aylık 17TL vermek yerine Photoshop'u illegal kullanmak kul hakkıdır. İsterse dünyada sadece bir adet Photoshop lisansı kalmış olsun yine de onun hakkını ödemeden ona sahip olmamız söz konusu değil.

Sırf kendimiz kullandığımız, illegal işlere bulaştığımız için için helali haram, haramı helal sayma lüksümüz yok. Haram haramdır, helal helaldir.