Merhaba arkadaşlar,
Paypal şuanda web üzerinden para kazanan bir çok insan için çok büyük bir yere sahip. Şahsen bende çok fazla kullanıyorum. Fakat bir kaç gündür farkettiğim şeylere dayanarak paypalda para bulundurmamaya özen gösteriyorum. Nedir bu saçmalıklar.
1-) Başıma bir olay geldi. Sadece 10 liralık bir alışveriş gerisini siz hesap edin. Bir arkadaşa bir kaç adet makale yazdım karşılığında 10 TL gönderdi. Ertesi gün para yok olmuş. Baktığımda ödemenin iptal edildiği ve göndericiye paranın iade edildiğini gördüm. Bu bir hırsızlık hadi 10 TL için kıyameti koparmadım ama paypalde bir sürü para transferi yapan insanlar var. **************lık bukadar kolay mı ? Hele ki Paypal'da.
2-) Bu birazcık eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek oluyor ama yinede bilin istedim. Bugün Paypal şifresini unuttum ve şifremi unuttum seçeneklerinden mail ile sıfırlama talebi istedim. Gelen maildeki bağlantıya tıkladım ve karşıma seçenekler çıktı işte güvenlik sorusu , banka hesabı vb. şeyler. Deneme amacıyla banka hesabını seçtim ve şok oldum resmen. Hesabımın adı ve hesap bilgilerim bura da yer alıyor ayrıca doğrulama için benden IBAN istiyor. İyi hoş güzelde ben her gün bir sürü insana bu bilgileri gönderiyorum. Ticaret yapacağım kişi IBAN'ımı biliyor. Bu nasıl bir güvenlik anlayışı. IBAN'ı bilen hesabımı ele geçirecek ozaman.
Arkadaşlar şu olaylardan sonra PAYPAL'a cidden güvenim kalmadı. Bu konuyu sadece bilgilendirmek için açtım. Hiçbir kötü amacım veya sabote etme gibi derdim de yok.
İyi Forumlar !