Maziliguney adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle bir durum var Can;

Aslında senin de istatistiklerini görsek daha güzel olur sanırım yoksa eksik yorum yapabiliriz bu konuda. ;)

Mesela bana hturan.net'ten hiç yorum gelmedi -gruba dahil olduğundan beri-. Ki ben gruba dahil olduğunu da daha sonradan farketmiştim. Fakat daha sonra gördüm ki, arkadaşımız "yorumlar atıldı" diye buraya yazarken, benim blogu es geçiyor -ne hikmetse-. Haliyle gerekçesi neydi bilmiyorum ama bu şekilde yorum atmayınca ben de yorum atmadım. O yüzden o benim bloga atmıyor ben de onun bloga atmıyorum bir nevi biz aramızda bu şekilde ödeşiyoruz -denilebilir-. ;)

Fakat arkadaşımız mstfturk'e de gördüğüm kadarıyla 2 yorum atmış. Benim blog'ta 0. Bu durumda senin bloğa yaklaşık bir 7 yorum atmış olsun ki (toplamda 9 yorumla) 3 kişiye ortalama 3 yorum düşsün ve o 3 yorum ortalamayla bir uyarı alsın.

Burda söylemek istediğim ya ben hâla bu değerlendirme kısmını anlayamadım, ya da bir eksiklik var bir yerlerde, umarım anlatabildim :)

Bunun dışında bir kaç durum daha var dipnot olarak düşeyim.

Kaç yorum atıyorum ve bunun kaç tanesi sitelere yorum olarak geçiyor, kaç tanesi onaylanıp, kaç tanesi göz ardı ediliyor hiç bilmiyorum. Ama şunu çok iyi biliyorum 'her kim ne kadar yorum atmışsa benim siteye en az o kadar ben de o siteye yorum atıyorum'. Yani demek istediğim belki ben sitede izlediğim bir video için -hakkını vererek izlediğim sonuna kadar- 'çok eğlenceli güzel bir video' olmuş dediğimde, bu kişi benim o yorumumu görmezden gelmişse eğer, bu kötü olur işte. Çünkü ben o yorumumu attım kabul ederek devam ediyorum. Bu baştan atmış olmak için yazılmış bir yorum değildir (bence) ama site sahibi bunu o anki duruma göre öyle algılayabilir. Yani bu kısımda da nasıl bir çözüm önerisi getirilir bilemiyorum ama bir orta yol bulmamız gerekebilir sanırım :)


Biz bu kuralları uygulamak ve uygulatmak için boşuna kasıyoruz o zaman, herkes kendi arasında halletsin :) Olur mu hiç öyle şey, bunu daha önceden de konuşmuştuk Ali, yorumlarda sorun yaşanıyorsa kafanıza göre iş yapmayın bana bildirin, gerekeni yapayım dedim mi demedim mi sen söyle :)

hturan.com için "son 1 haftada 3 yorum atmışsınız" yazmıştım, fakat onun yanına fark ettiysen ortalama şu kadar diye yazmadım.. Ortalama tabirini de ilk kez bugün kullandım ama mantıklı gelmedi, o yüzden bir daha kullanacağımı sanmıyorum.. Senin geribildirimi hturan için gözden kaçırmışım, mstfturk'e 2 bana 3 yorum gelmiş, 3 yorum atmışsınız diyip uyarıyı vermişim.. Seni de hesaba katsam yine uyarı verecektim, bir şey değişmeyecekti.

Son söylediğine gelirsek, bence o yanlış anlaşılmayı engellemek yorum yapan kişinin elinde.. "Çok eğlenceli güzel bir video" dedikten sonra 1-2 cümle daha yorum eklemek o izlenimi yerle bir edecektir :)