cokbaska adlı üyeden alıntı

Linux yazılımları azmı geliyor sana ?
Depolarda sadece 30bin yazılım var :) Depolarda olmayan yazılımlarıda sayarsak heralde inanırsın ne kadar çok yazılım var diye.Üstelik hepsi açık kaynak kodlu , crack serial arama derdin yok.Paket yöneticisinden vereceğin bir komutla istediğin programı kuruyorsun.Ayrıca windows yazılımlarını çalıştırmak için emülatorler var.Örneğin Wine ile windows yazılımları rahatca çalıştırılabiliyor.Counter Strike bile oynayabiliyorum wine sayesinde.Ancak wine her yazılımı çalıştırmıyor.Burda sorun wine de değil , yazılımcıların linux için sürüm yapmaması ya da yapamamasıdır.Mesela online cs oynadığımız makineler linux'tur.Cs ve sxe yüklemişler bizde bağlanıp oynuyoruz.Ama sxe'yi üretenler linux server sürümü yapmışlar ama linux client yapmamışlar ,burdan bakabilirsin.

Konuyu açan arkadaşıma cevap vereyim çok yazdım :)

Linux üzerinde virüs çok zor.Root olmadan herşeye erişiminiz olmuyor.Kullanıcı virüs yese bile root izni olmadığı için zararı olmaz.
Antivirüs bu yüzden gereksizdir.İsteyenler kurabilir ama.
Linux üzerinde kullanabiliceğiniz anti-virüsler :
AVG
Avast
Clamav


Öncelikle Tüm Arkadaşlarıma Cevaplarından Dolayı Çok teşekkür ediyorum.

Bilgisayarımda Şuanda ubuntu 11.10 Kurulu. Biraz Araştırma Yaptım Hemen Hemen Sizin de Dediğiniz Gibi Linux'a Virüs Bulaşamıyormuş. Ancak Bilgisayarımı Aldış Olduğum yer ( Teknosa ) da Çalışan teknik Destek Elemanına Sordum. Adam Aynen şunu Dedi '' Linuxa Virüs Bulaşır Windows Linuxtan Daha iyi ve Gelişmiştir. Linux Kaynak Kodları Açık Olduğu İçin Bilgisayarınızı Hackleme Olayı Daha Yüksektir. Bunun İçin Windows Ubuntu ( Linux ) tan Daha iyi Bir Sistemdir '' Dedi. Kafam Çok Karıştı Arkadaşlar Sisteme Windows mu Kurdasam Yoksa Ubuntu Olarak Kalsamı

Ek Notlar: Bilgisayarda Bankacılık Vs İşlemleri Yapmıyorum. Sadede Facebook, Twitter, Youtube Gibi Günlük Kullanıcıların Yaptığı İşlemleri Yapıyorum Herhangi Bir Riskle Karşılaşırmıyım.

Ek Not 2: Ubuntu Kullanımınıda Çok iyi Bilmiyorum Yardım edin Lütfen...