Hukuksal açıdan yazılım sektöründe lisans ihlali/kopya içerik (yazılımsal olarak) çok fazla yapılabilecek bir şey yok maalesef, bu hem yazılımcıları hem de müşterileri rahatsız eden bir durum bu yüzden çoğu büyük firma yazılım danışmanıyla (taşeron yazılım firması) çalışmak yerine kendi bünyesinde yazılım bölümleri açıyor ve yazılımcı istihdam ediyor.

Onun haricinde azınlık da olsa bu işi gerçekten kaliteli ve etik bir şekilde yapmak isteyen firmalar/kişiler de yok değil, bu karşılıklı güvene bakar, yazılımcı sadece size özel yazdığı bir yazılımı teslim ederken sizin onu başkasıyla paylaşmayacağınızdan/satmayacağınızdan emin olarak teslim eder aksi takdirde zaten o işi almaz, sizin de yazılımcıya güvenmeniz gerekir. Noter onaylı sözleşme yapabilirsiniz bu sizi bir yere kadar korur, yazılımdan bazı yerleri değiştirerek varsa arayüzle oynayarak bu engeli de aşabilir yazılımcı.

Yazılım işi herkesle yapılmaz, wmaracı'na katıldığımdan beridir birçok arkadaşla iş yaptım henüz daha önce bir yazılımcıyla çalışıp da tabiri caizse kazıklanmayana şahit olmadım, amiyane tabirle bunun tüm suçu iş alan kişilerde değil biraz da iş verendedir, ucuza kaçıp, yapılan işin değerini vermeyip de profesyonel iş beklemek zaten baştan kazıklanacağınızın belirtisidir. Özellikle bu sitede henüz yazılıma yeni başlamış, zengin olma hayaliyle coşan bayağı bir kitle var. Yaşça hem 18 altı hem de 25 üstü kişiler bunlar, konuyu da daha fazla dağıtmadan özetle şunu söyleyeyim; Eğer büyük bir firmaysanız uzun vadede çalışacak bir ekip liderine ve işi yapacak ekip üyelerine ihtiyacınız var, ekip lideri işin dışarı sızdırılmamasında görevli olacak, küçük bir firmaysanız veya küçük bir işse yaptıracağınız iş o halde güvenmekten başka çareniz yok, çünkü sizi koruyabilecek çok fazla seçenek yok hukuksal anlamda, hele ki Türkiye'de.