BakalimBilelim , en kötü karar bile kararsızlıktan çok daha iyi, yol almaya sebep olur. Zira bilişim sektöründe farklı alanlar için birbirinden son derece alakasız diyemeyiz, hatta ne kadar çok bilgi o kadar iyi denilebilir de.

O yüzden süşünüp duracağına bence buna deneyerek karar versin. Bir programlama dili öğrensin ondan ilerlemeye çalışsın, yapamazsa, sevmezse bile programlamaya algoritma kurmaya dair fikri olur, belki bir gün bir script diline ilgi duyar bu onun orada işine yarar. Ağ uzmanı olmak isterse cisco router konfigürasyonlarında kullanılan komut ve parametreler biraz daha anlam kazanmış olur, bilgi güvenliği alanında ilermek istese, zararlı kod incelemelerinde, syntax'lar anlam ifade etmeye başlar vs. vs.

Sonuç olarak bir yerden başlasın, benim kişisel görüşüm C Programlama dili ile başlayıp bir de ingilizcesini geliştirmesi yönünde olacak. Yok CCNA daha ilgi çekebilir ona başlar, veya mobil uygulama geliştirme ile ilgili birşeyler bakabilir. Ama bir yerden başlayıp muhakkak ingilizce öğrenmesini tavsiye ediyorum.