Tabi ki.internetin hızı direk adsense gelirini etkiler demek yanlış olur. Dolaylı yoldan etkilemesi durumu var. Bu da her internet sitesini etkilemeyebilir. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. 4.5 G'ye geçildiği günden bu yana EG görüntülenilebilirlik arttı. Özellikle en üst kısımda bulunan reklamlar kullanıcı daha sayfanın altına gitmeden görünmeye başlıyor. Tabi ki hiti az sayfa Görüntüleme az olan sitelerde gözle görülür değişikler olur veya olacaktır demek anlamsız olur. Burada temel nokta reklamın ekrandaki gösterim süresinin artmış olmasıdır.
İkinci olarak Son bir yılın en yüksek TBM değerlerine ulaştım. Tabi ki bu yeni ay ile birlikte adwordse yeni katılan müşteriler ile birlikte olabilir. Fakat Mart ayına göre tbm 3 katına çıktı. Yine dolaylı olarak bir kullanıcı mobil sürümde reklama tıkladığında saniyeler içinde çıkma eğiliminde oluyor. Sonuçta internet hızının artmasıyla reklamverenin de sitesi hızlı açılacak. Bunlar dolaylı etkiler de olsa günlük 30 k HİT üzerinden değerlendirildiğinde en azından benim açımdan faydalı oldu.