lostyazilim
tr.link

Farklı Dillerde Makaleler Google Kopya İçerik Algılar mı ?

6 Mesajlar 1.358 Okunma
lstbozum
tr.link

yasinsir yasinsir Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 8 / 16
  • Ticaret 3, (%67)
Soru kısaca başlıktaki gibi :) türkçe yazılmış bir makaleyi ingilizce yada farklı di ile başka bir sitede yayınlansa copy içerik olarak algılar mı ?

Mutlaka türkçe içerik kadar tıpa tıp aynı olmıcak ama sadece dil farkı var diye belki sorun olurmu diye sormak istedim umarım normal kızmadan açıklayan olur :) nasılsa google bu ne yapacağı belli olmaz :)

wmaraci
reklam

PavluS PavluS Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Tarih Akademisyeni, Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 17 / 17
  • Ticaret 5, (%100)
Hayır kardeşim, Gogıl makalelere bir insan bakışı kadar ayrıntılı bakmıyor. Aynı makalenin farklı dillerle yazılmış kopyalaranın herbirini özgün görecektir. Aynı makalenin bazı kelimelerinin yerlerini değiştirsen bile özgün görüyor.

Gogılın özgünlük anlayışı basittir. Sadece direkt kopyalama ve yapıştırma ile yapılan makaleleri özgün görmez. Gogılın özgünlük anlayışını literatürdeki gerçek özgünlükle karıştırma. Gogıl özgünlük olayını sadece kopyala yapıştır makaleleri ve belirli bir siteye ait makaleleri ayrıştırma işini kolay yapmak için kullanır.

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)
özgün sayılır ama ilerde bunada bi çare bulurlar :)

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Google'ın nasıl göreceğinden ziyade İngilizce sitelerden alıp çevirerek yazdığınız makaleler telif hakkına takılabilir. Başlarda kimse bunu görmez ya da önemsemez elbette ama siteniz belirli bir yol alıp ilerlemeye başladığında orijinal içeriklerin sahiplerinden şikayet alabilirsiniz.

Ayrıca Google kısmıyla tam bir bilgi sahibi olmadan açıklama yapayım. Bazen Google üzerinde türkçe bir şey aradığımda ve bulamayıp arka sayfalara ilerlediğimde 8. - 10. sayfalarda artık benzer İngilizce içerikler gösterilmeye başlanıyor. Ve bu gösterilen içeriklerde benim aradığım kelimelerin İngilizce karşılıkları bulunmuş & kalın yazılmış oluyor. (Google aramalarında linklerin altında kalan açıklama yazısında aradığınız kelimeler kalın yazılıyor. Bahsettiğim o.)

Denemeden örnek veriyorum. "Soğuk su" yazıyorum ve arıyorum. Daha sonra arama sayfasında 20. sayfaya ilerliyorum burada artık "cold water" yazan İngilizce içerikler var ve kalın yazılmış oluyorlar.

Bunu sanırım Google Translate ile yapıyorlar. Ama uzun yazı ve makalelerde bu şekilde çeviri aramaları tarayıp kopya gibi algılar mı bir bilgim yok.

wmaraci
wmaraci

yasinsir yasinsir Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 8 / 16
  • Ticaret 3, (%67)
Telifle alakalı bir sorunum olmıcak benim sorun sadece arama motorlarıyla :)

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

MeMo adlı üyeden alıntı

özgün sayılır ama ilerde bunada bi çare bulurlar :)

Bu duruma çare, yani google'nin farklı dillere çevrilerek paylaşılmış makaleleri tespit edebilmesi için, google botlarının bir web sitesi içinde makaleleri tararken makale kelimelerin diğer dillere karşılık gelen kelimelerini de tarayıp tespit etmesidir. Yani bu kadar büyük bir sistem gerekir. Aslında google için zor değil ama yapmazlar sanırım.
MeMo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al