Google'ın nasıl göreceğinden ziyade İngilizce sitelerden alıp çevirerek yazdığınız makaleler telif hakkına takılabilir. Başlarda kimse bunu görmez ya da önemsemez elbette ama siteniz belirli bir yol alıp ilerlemeye başladığında orijinal içeriklerin sahiplerinden şikayet alabilirsiniz.
Ayrıca Google kısmıyla tam bir bilgi sahibi olmadan açıklama yapayım. Bazen Google üzerinde türkçe bir şey aradığımda ve bulamayıp arka sayfalara ilerlediğimde 8. - 10. sayfalarda artık benzer İngilizce içerikler gösterilmeye başlanıyor. Ve bu gösterilen içeriklerde benim aradığım kelimelerin İngilizce karşılıkları bulunmuş & kalın yazılmış oluyor. (Google aramalarında linklerin altında kalan açıklama yazısında aradığınız kelimeler kalın yazılıyor. Bahsettiğim o.)
Denemeden örnek veriyorum. "Soğuk su" yazıyorum ve arıyorum. Daha sonra arama sayfasında 20. sayfaya ilerliyorum burada artık "cold water" yazan İngilizce içerikler var ve kalın yazılmış oluyorlar.
Bunu sanırım Google Translate ile yapıyorlar. Ama uzun yazı ve makalelerde bu şekilde çeviri aramaları tarayıp kopya gibi algılar mı bir bilgim yok.