Serkan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO Expert
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%85)
Türkiye'deki sorun bilip bilmeyen herkesin azcık birşey yapınca bu işlere girmesi. Hal böyle olunca ne kazansam kazanç kafasıyla piyasa öldürülüyor. Müşteriler bir tane 3 bin lira isteyen bir tane de 300 lira isteyen adam görseler yarısından çoğu işi 300 liraya yapana verir. Zaten çoğu zaman böyle işlerle sorunlar sonradan ortaya çıkmaya başladığında ilgi yok falan diye müşteriler kıvranıyor. Ne kadar para o kadar temiz iş.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Yahu ben 10.000TL ayırdığım halde 1 yıldır kafamdaki projeyi yaptıracak adam bulamıyorum. Ya tamam deyip 30-40 gün geçmesine rağmen dönüş yapmıyorlar, ya da oldu olacak, yaptık yapıcaz diye geçiştiriyorlar. Ha kimisi ise, sırf yaptırmayayım diye öyle bir fiyat veriyo ki, 3+1 daire alıyoruz.
Yani demek istediğim şu ki, ülkemizde herkes heckır herkes bilgisayarcı herkes yazılım uzmanı yok bilmem web uzmanı. Yani birkaç satır kod öğrenerek, üç beş bilişim terimleriyle konuşmakla olmuyor bu işler. Yapamıyosan piyasayı terket bari tiksinmeyelim. Şimdi bu yazıma hak verenler de olur elbette ama hüloooooo diye saldıranlar da olacak eminim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Masiva
MasivaTurk.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
"Host+Domain dahil 70 tl'ye web sitesi !" cümlesini gördükten sonra Türkiye'deki hiçbir web olayına şaşırmıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Ben de WordPress site yapıyorum satıyorum uzman olmasam da ve genelde durumu olmayan, imkanı düşük olan kişilere yapıyorum. Fakat gelir düzeyi iyi olan bir firma bana gelip site yap derse benim de söyleyeceğim fiyat 3000 olur en azından. İngilteredeki arkadaşa bir soralım bence kişisel blogu kaça yapar mesela? Ya da teklif 500 pound yukarısı olur mu?
phrase
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Türkiye'de ki internet kullanıcılarını özetlemek gerekirse azda olsa html,css bilen herkes webmaster hal böyle olunca birkaç satır php,asp bilende yazılımcı ve de işin olmazsa olmazı gram kadar js,jquery ve c++ bilende kendini programcı sanıyor ha birde lamerlar konusuna değinmek gerekiyor internetten öğrendiği derslerle açığı olan bir siteye index atanda hacker gerçi onu yapamayanlarda kendine hacker diyorda daha grafikerlik konusuna hiç girmiyorum adobe ps den netten bulduğu videolarla logo işine başlayanlar felan neyse. :)
Asıl konuya dönecek olursak kullanıcılarımız böyle olunca fiyat ortalamasının düşük olmasıda gayet normal gerçekten bu işe emek vermiş okumuş yada okumamış kendini geliştirmiş gerçekten bilgi birikimi olan ve çok güzel projeleri gerçekleştirebilecek kapasitedeki kişiler örnek bir projeye 1.000 TL gibi bir fiyat istiyor e haklıda adamın emeği ve çalışması belki az bile istiyor ama yukarda tabir ettiğim arkadaşlar bu 1.000 TL'lik işi 100 TL'ye yaparım deyince sonuç hüsran e ne oldu ne olacak piyasa düştü herkes web developer oldu bilmem anlatabildimmi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
103, (%99)
Böyle karşılaştırmalar yapmak yanlıştır. Her ülkenin, bölgenin ihtiyaçları, istekleri önem düzeyi ilgi alaka ve buna benzer yüzlerce değişkeni farklıdır. Karşılaştırma ancak eşit şartlarda yapılabilir. Piyasa bu değişkenlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Yani burada esas olan türkiyede bebelerin kendini webmaster sanması değil.
Birçok ülkede sebze-meyve adet ile satılıyor. Sizin pazardan kiloyla 3 kuruşa alıp yarısını çöpe attığınız sebze-meyveyi, birçok ülke tanesine senin kilosuna verdiğinin 2-3 katını verip alıyor mesela.