Site güzel, 4-5 aylık bir site için ise 50 organik hit söz konusu masraflara göre az fakat genele anlamda az değil. Kendi sitemden örnek vereyim. egitimsohbetleri.com isimli sitemi kurduktan sonra hiçbir seo çalışması yapmadım, sadece düzenli olarak haftada 2-3 özgün yazı girdim. Yazmak için yazmadım yani, gerçekten aranan şeyleri yazdım. İlk 3 ay günlük hit 50'leri bulmuyordu benim de, 6 ay geçince günlük 100 hite ulaştım, fakat 12 ay geçince günlük 500 hite ulaştım ve şu an 18. aydayım günlük 1K'yı geçiyor. Yani ilk zamanlar hit kolay artmıyor ama artmaya başlayınca da çok hızlı artıyor. (Dilerseniz inanmanız adına sizinle paylaşabilirim bu istatistikleri.)

Bunun sebebini şöyle düşünüyorum. İlk 3-4 ayda Google ne yaparsak yapalım siteye pek değer vermiyor. Çünkü o şekilde başlayıp kapanan çok site var. Google indexleyip index silmek istemiyor. Devamlılık istiyor. Bir hafta 15 yayın girilip bir hafta boş geçen siteleri sevmiyor onun yerine her hafta 1 de olsa 2 de olsa dğzenli yayın girilen siteleri seviyor. Bu şekilde bakıyor, 6 ay sonra 1 yıl sonra falan site halen düzenli yayın yapıyorsa "haa bu geçici heves değil bu adam çalışıyor" diyor ve var gücüyle indexlemeye abanıyor. Dediğim gibi haftada birkaç içerik giriyorum, şu an günlük hit 1K+ site 18. ayında, hiçbir SEO çalışması yapılmadı, sitedeki yazıların %50'si Google'da ilk sırada %90'ı ilk sayfada.

Kısacası, devamlılık önemli bu işte. Hemen olmuyor maalesef. Kararlı ve düzenli olarak devam ederseniz tutmayacak site yoktur bence. Kolaylıklar

Ekleme: Bir de seçtiğiniz alan kolay bir alan değil, onun da zorluğu var. Eğitim alanı da arzın çok yüksek olduğu bir alandır oradan biliyorum. Zorlanacaksınız yani, kolay olmayacak fakat düzenli çalışırsanız gerisi gelir.