Merhabalar.

Ben iki yıllık mekatronik mezunuyum. İşin gerçeği bilinçsiz bir tercih sonucu bu bölümü yazdım. Mezun olduktan sonra iki sene sanayide işçi olarak çalıştım. İş hayatının zorluklarını gördüm, mühendislerin nasıl ayrıcalıklı olduğuna şahit oldum.

Ben mekatronik bölümünden DGS sınavı ile Elektrik-Elektronik, Mekatronik vb. bölümlere gidebiliyorum. Ama Bilgisayar Mühendisliği bölümüne gidemiyorum.

Ayrıca meslek lisesi mezunuyum. LYS temelim yok.

Ben bu senenin başında işi bıraktım ve DGS çalışmaya başladım. Kendimi oldukça geliştirdim. Allah'ın izniyle ODTÜ E-E Mühendisliğini kazanabileceğimi düşünüyorum. Ama Elektrik-Elektronik bölümü benim ilgimi çekmiyor. Yazılım işi ile uğraşmak istiyorum. Bundan dolayı Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum.

Şu anda yaşım 23.

Özellikle bilgisayar mühendisi olan, piyasayı bilen büyüklerime soruyorum.

Sizce 2 yıllık uzaktan eğitim ile yazılım okuduktan sonra DGS ile ODTÜ'yü kazanıp (Allah izin verirse) 5 sene de ODTÜ'de okuyarak 30 yaşında mezun olmam doğru bir tercih olur mu?

(Bu 2 yıllık uzaktan eğitim sürecinde Ankara'da yazılımla ilgili iş yerlerinde çalışarak kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda okuldan arta kalan zaman olursa o zamanlarda da bilgisayar başında işler yaparak tecrübemi geliştirmek istiyorum.)

(Not: Daha önce LYS'ye çalış, oradan gir çünkü LYS'yi yapamazsan üniversite derslerini geçemezsin yanıtını aldım. O yüzden şimdi belirtmek istiyorum, Mat-2 Fizik vs. dersleri okulun HAZIRLIK döneminde bitirebileceğimi düşünüyorum.)

Bir diğer sorum da şu: Bir arkadaşım 30 yaşında mezun olduğun zaman okulunun öneminin olacağını mı sanıyorsun dedi, mühendis alacak şirket seni mi alır 25 yaşındaki adamı mı alır dedi.

Teknik eleman olarak edineceğin tecrübelerle, mühendis sıfatıyla edineceğin tecrübeleri hiçbir iş yeri bir tutmaz dedi.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Arkadaşım haklı mı, yoksa kulaktan dolma bilgileri mi benimle paylaşıyor?