Ben bu tarz konularda her zaman sabırlı olma taraftarıyım. Her sektörün her sitenin ayrı bir tarifi vardır. Yemek tarifi gibi ölçeklerini abartmamak gerekir.

Öncelikle hangi konu hakkında olacak site ? Onun üzerinde aranma hacminden tutun , hedef kelimelerde neler kullanılabilir bunlar önemli. Aynı konuyu 100 kere değiştirerek yazacaksanız mesela hiç tavsiye etmem.

1 sayfalık sitenize SEO dış link kasın ama 100 sayfalık aynı konuyu anlatan siteye dokunmayın bile nede olsa spame düşecektir.

Yeni bir site açtım diyerek açıkçası en doğru yönlendirmeleri alamassınız bizlerin görüşleriyle.

Site ama ne sitesi ? Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi , kurumsal mı , bireysel mi , blog mu. Yazılar özgün mü , bot çekilerek mi site kuruldu. Fotoğraflar özgün mü ? Ve bir çok daha Google algoritmalarını etkileyecek sebep ve soru çıkabilir.

Kulaktan dolma bilgilerle çok fazla yanlış yönlendirmelere takılıyorsunuz ve sonuç alamıyorsunuz.

Biz yazılımcılar , mühendisler olarak sürekli en doğru stratejileri size sunmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki Türkiye genelinde yapılan en büyük yanlış şu. Freelance adı altında daha eğitim almamış biri size ucuza SEO yapmaya çalışıyorsa , bunun altında bir yanlış arayın.

SEO tecrübe edilerek öğrenilir. Ha bunu derken **************lardan uzak durmanızı öneririm 15 yıldır SEO yapıyorum 20 yıldır yapıyorum diyenler gibi. :)

Öncelikle wikiden SEO tarihçesini okumanızı tavsiye ederim.

Çok fazla uzattığım ve konu dışına çıktıysam affola.

Destek isteyen herkese kapılarımız açık.

Bilgilerini paylaşan tüm arkadaşların emeğine sağlık

Saygılar

Cankan AKTENK