lostyazilim
tr.link

Çinden mal getirip satmak

25 Mesajlar 11.210 Okunma
lstbozum
tr.link

swarthy90 swarthy90 www.espor24.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E Ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 20 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
çine bizzat gidip malı gözüyle gördüler sonra mal yola cıktı bizimkiler de ucakla mal geldi içindeki malla orda gösterilen bambaşka mal kalitesi yerlerde ki yüklü bi mal almışlardı maliyetini zor kurtardılar çin işinde o kadar cok koşan varki bi dönem denedik bizde bir iki bişey getirdik sattık maliyeti kurtardı biraz kar ettik onla uğraşmak cok zor iş sürekli arayan soran msj atan adam 20 liraya bişey alacak gece 12 de arıyor

birde siz bunu yasal olarak yapacaksınız cok daha zor iş çinde 50 kuruşa aldığınız malı gümrükten de o paraya bulabiliyorsunuz

wmaraci
reklam

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Bu işi gerçekten hedef olarak belirlediyseniz ve çalışma azminize güveniyorsanız, açılış işlemleri yapmadan önce Instagram gibi sosyal mecralarda satış yapmayı denemenizi öneririm. Zira bu şekilde satış yapanlar mevcut.

Çalışmak istediğiniz sistem gerçekten çok zahmetli ve sıkı takip gerektiriyor, bir süre sıkılmanız muhtemel. Bu nedenle başlangıçta açılış masrafları gibi gider kalemlerine bulaşmamanızı öneriyorum. Ayrıca döviz üzerinden ürün satın alıp TL üzerinden satış yapmak bu işi muhasebeleştirme aşamasında da epeyi başınızı ağrıtabilir

Yine dahi kendinizi sınamak istiyorsanız numune olarak bir miktar ürün getirip satmaya çalışmanızı öneririm. Bunların haricinde aklınıza takılan birşey varsa özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz

Kolay gelsin

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
impjix Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz siteleri inceleyeceğim. Bir gelir gider tablosu çıkarmam gerekmekte zaten fakat shipping, vergi ve diğer işler ne kadara mal olacağını bilmediğim için konuyu açmıştım zaten. Tekrar teşekkür ederim bir sorum olursa pm kutunuzu ışıklandırırım :)

swarthy90 hocam alacağım ürünlerin zaten kaçaak satışını yapıyorlar fb, forumlar, gittigidiyor gibi yerlerde. O nedenle ne gelir ne şekilde gelir az çok biliyorum. Çok bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama Uyarı için çok teşekkürler

Doruk Hocam konuda sitemi boş bir site olarak belirttim ama aslında e-ticaret olarak boş yoksa içerik olarak giderek yükselen bir sitem var ve siteyi alanında bir numara yapmak istiyorum. Şu anda bu işi facebook ya da gittigidiyor gibi siteler üzerinden kaçak göçek yapan insanlar var ve ben bunu kuralına uydurup sitemi bu konuda bir marka yapmak istiyorum. Şöyle bir sıkıntı var eğer shop.xxx.com diye sub domaini de oluşturursam, 3. sub domain olur ve ana domainde bile işler tam bitmemişken ve diğer sub domainler daha beklerken yeni sub domaine geçmiş olurum o da işlerin aksamasına sebep olur. Satabileceğimden şüphem yok ama zaten az ve düşük maliyetli mallardan başlayacağım. Şu an gelecek planları yapabilmek için bilgi almak için açtım konuyu. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Aklıma bir şey takılırsa PM kutunuzu renklendiririm :)

swarthy90 swarthy90 www.espor24.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E Ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 20 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
Mistakes07 hocam tercih sizin biz telefon aksesuarı denedik satışı hızlı karı yüksek 1 dolara aldığımız ürünü türkiye de tanıdıklara 20 liradan verdik burda olay ilk getiren olmak bluetooth ses bombası ilk getirdiğimizde n olduğunu anlamadan 20 tanesi satıldı powerbank yine aynı şekilde arz talep olacak ürünleri belirleyin o ürünlere yönelin ilk etapta şirket vs oluşturmadan şahıs olarak getirin sonrasında stok yapar calışırsınız

şahıs olarak getirmek isterseniz de dikkat edilecek konu 100 dolar barajını aşmayın tek partide aynı üründen 3 adetten fazla getirmeyin biz bu sayede gümrük vs. uğraşmadık tanıdık herkeze hesap acın onların adına getirin ilk partide getirdiklerinizden yüksek kar hedefleyin sonrasında yüklü rakamlar cekersiniz

tanıdık mali müşavir varsa müşterileri içinde bu işi yapanlar vardır uygun komisyonla onların adına getirin burda malı siz alırsınız

daha cok konuşulacak konu var bu konuda kazanılacak cok para da var şuan üniversite okuyor olsaydım cok daha fazlası olurdu

Üniversite de promosyon ürünler satan şirketlerden numune isteyip gelen numuneleri satmış adamım :D cinden ürün getirme imkanım olsaydı neler yapardım
Mistakes07

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Konteynir Konteynir mal getiremeyeceksen hic girme. Ya da tanesi 300$ dan baslayan urunlerden getir. Baska turlu instagramda ayakkabi satsan daha cok kar edersin ;)

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Ciddi bir yatırım amaciyla sermaye ve riske edecek butceniz yok ise malzeme basina 3-5 dolar kar için bu işe girmeyin, çorap satın. Aşağılamak için söylemiyorum, pahası küçük, gideri az, seri gidebilecek işlerle çok daha risksiz ve hızlı kazanç elde edebilirsiniz.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

Ziya Ziya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 25 / 11
  • Ticaret 6, (%100)

ozgurgezen adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Konteynir Konteynir mal getiremeyeceksen hic girme. Ya da tanesi 300$ dan baslayan urunlerden getir. Baska turlu instagramda ayakkabi satsan daha cok kar edersin ;)

Yukarda zaten benim söyleceğimi söylemiş. Gümrük Mevzuatını iyice araştır.

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Bu bakış açısına pek katılmıyorum CenkOnsoy kapı kapıyı açıyor, şahsi tecrübem bu yönde.

Geçim telaşınız yoksa, işin bir ucundan tutttuğunuzda sizi farklı yerlere taşıyabilir bu tarz işler. Hiç muz yetişmediği halde Dünyanın en büyük muz ihracatçıları Belçika, İsveç ve Hollandadır mesela. Al-Sat yaparak en büyük olmak bir anda olmamıştır muhtemelen, adım adım ilerlereyerek bu seviye gelinmiştir.

Bu işe girişmek isteyen arkadaşlar da belki işin içindeyken farklı fikirler üretip, kendilerine bir yol çizebilirler

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
ozgurgezen CenkOnsoy Ziya benim uğraştığım sektörde istesem de 300$ lık ürün satamam. Çünkü o değerde ürün çıkarmıyorlar ama bir anahtarlıktır küçük biblodur tshirt tür bunlar akmasa da damlatır türden satış yapacak mallardır.

Belki şöyle bir şekil yapılabilir. Çinden numune alıp Türkiyede bur kuruluşa yaptırabilirim. O da eğer yapım fiyatında uyguna anlaşırsak beni bir çok mali ve evrak işlerinden kurtarabilir.

samdilli samdilli WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam Ve Pazarlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 1240
  • Beğeniler 439 / 366
  • Ticaret 36, (%100)

joduska adlı üyeden alıntı

Vergisini herşeyini boşverin, bir tokat atarlarsa elinizdekinde olursunuz. :)

Malı aldığınıza dair ve parasını ödediğinize dair bir belge gerek. Bu faturadır. Sizin kendinizi kanıtlayabilip hukuksal olarak şikayetçi olabilmeniz için bile bu fatura gereklidir.
Fatura içinde dükkan, şirket vs gerekir.

Elinizde o fatura olmadan sizden trilyon para alsalar da şikayetçi olamazsın. Polise gitsen faturasını göster diyecek. Bir ceza daha yiyeyeceksiniz.
Çok riskli hocam, 12 senedir ticaret işindeyim.

Tavsiyelerim bunlar

Hocam öyle bir dünya dünya yok maalesef. Çok yanlış yönlendiriyorsunuz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al