Türk yapımıysa, neden Yabancı isim verilmiş animasyona?
Animasyonu şimdi izledim ve zerre kadar Türklük ile alakası yok. Animasyondan sonra ece adlı kız "Muhtemelen daha önce böyle bir şey duymadınız; çünkü biz yarattık" ifadesini kullanmış. Ne yarattınız siz. Tövbe haşa. Saçmalık. 1 dk zor dayandım. Senin de Türklük hakkında bilgin olsa, paylaşmazdın. "Proje bana ait değil, sadece wmaracı platformunda sizlere duyurmak istedim." demişsin; ama destek istemeni anlamadım. O kadar Osmanlı, tarih kitapları okudum, bu saçma animasyonda Türklüğe dair iz göremedim. Dediğin gibi Şamanik Bilim Kurgu olabilir. Türklerin şamanizm diniyle ne alakası var?
underworld kardeşim, yapmayın şöyle şeyler. İlber Ortaylı'ya şu videoyu izletsen "Ne alakası var, hangi cahil yapmış?" der.
İkincisi: Böyle bir mitolojik karıştırmayla Türk tarihini, kökenini unutturmaya, milletin hafızasında değiştirmeye yönetik bir durumu destekleyenler, Türk değildir. Günümüzde Ertuğrul Gazi dizisinden başka Türkleri adam akıllı anlatmaya çalışan, çaba gösteren bir yapım göremiyorum.
Bu tepkim daha da artar. Sebebi, tarihi yanlış öğretmek, göstermektir. Buna destek olanlar yanımda olsa da bir güzel pataklasam.