arslanturk0687 Hocam bu kadar tepki göstermenize pek anlam veremedim. Zaten animasyonda türk tarihi yok? türk mitolojisini araştırırsanız animasyonun yapım gerekçesini anlarsınız. Türk mitolojisi katlardan oluşur her katta bir tanrı vardır, en tepedeki en yüceleridir. Bu bir din değil mitolojik bir hikaye türüdür. Türk tarihinde(kürşad dönemleri) köylerde veya şehirlerde ateş başına oturularak türk mitolojisinden konuşulurdu.
Bir kez örnek verdim sizede bu örneği veriyorum. Türk mitolojisi türk tarihi değildir, yunanistanında "Yunan Mitolojisi" vardır. Zeus,medusa gibi karakteristik öğeleri barındırır içinde. Türk mitolojiside bunun gibidir hatta daha genişi ve kapsamlı hali olarak tanımlanabilir. Lütfen konuşma tarzınızı biraz düzeltin "Pataklarım" gibi şeyleri wmaracı platformunda tasvip etmiyorum. Animasyona desteklerinizi esirgemeyin arkadaşlar bu türkiye için çok önemli bir projedir, forumda hala neden türkçe bir isim verilmemiş diye tartışan arkadaşlarada birşey demiyorum artık.
Türk mitolojisinin global bir dille dış ülkelere ve ülkemizdede bunun tanıtımını yapacak olan boerue önemli bir yapımdır. "Muhtemelen daha önce böyle bir şey duymadınız; çünkü biz yarattık" cümlesindeki "Yarattık" kelimesini siz nasıl anlıyorsanız sizin için o anlamı ifade eder. O cümle yapısını kullanmasının sebebi moğol ve türk mitolojilerini harmanlayarak ortaya bir destekleyici karakteristik bir ortam çıkarıp bir hikaye işlemeleri. Hocam ben nediyeyim daha gerçekten türkiyede kimse birşey üretmiyor, gittikçe tüketici bir toplum oluyoruz. Üretmeye çalışılan böyle yüksek bir önemi olan projenin bile böyle yorumlar alması cidden düşündürücü.