lostyazilim
tr.link

Yeni Türkiye

16 Mesajlar 2.437 Okunma
lstbozum
tr.link

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
Geçen günlerde Türkiye ve Türklük tarihini araştırırken bir araştırma merkezinin sitesine denk geldim ve içinde oldukça güzel hazırladıkları kitaplar bulunuyor.

İçerisinde Türk tarihindeki çeşitli Türk beyliklerine, Türklerin eskiden nerede yaşadığına dair güncel ve detaylı şeyler bulunuyormuş.

"2320 Bilim adamının katkılarıyla, bugüne kadar bütün dünyada hazırlanmış en büyük tarih araştırması" dedikleri gibi oldukça detaylı bir yayın serileri bulunuyor.

48 ülkeden 589, Türkiye'den 1731 akademisyen, tarihçi ve araştırmacının özenle hazırladığı, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yazılardan oluşan dev bir eser.

Hazırlık safhasında, Türkiye ve dünyanın tüm akademik çevreleriyle temas sağlanmış, 3059'u yabancı, 3120'si Türk üniversitelerden toplam 6179 bilim adamıyla görüşülmüştür.

Eser, bugüne kadar hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar, resimler, haritalar ve minyatürlerle süslü, renkli ara kuşaklar içermektedir.

Bu dev eserin tüm görüntüleri, aylar süren bir uğraş sonucunda, akademisyen bir ekip tarafından 100.000'i aşkın arşiv malzemesi taranarak özenle seçildi.

gibi detaylara rastladım ve biraz daha inceledikten sonra "Türk Projesi" adlı cilti sipariş ettim.

Bu güzel seri sayesinde Türklük hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabileceğinizi umuyorum, oldukça güzel bir seriye benziyor. Bu konu reklam amacıyla değil bilgilenmek isteyenlerin bilgilenmesi açısından açılmıştır. Zaten kendileride bir araştırma merkezi, bu yüzden ilgimi çekmiş bulunuyor.

Siteleri: yeniturkiye.com

wmaraci
reklam

bilsez bilsez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 63 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad V** K**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 66 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Yeni Türkiye, Türklüğü bitirmek için planlanan bir projedir.
Verdiginiz adresin isim başlıgı ve önerdiginiz kitap da bu projeye hizmet ediyor.
Belki farkında değilsiniz ama siz de aynı projeye bilerek veya bilmeyerek katkı sunmuş oluyorsunuz.
Ayrıca bu projeyi eleştiren ve aynı başlıgı taşıyan başka bir başlıgın ardından aynı başlıgı kullanmanız misilleme gibi bir durum yaratmış.
Tekrar diyorum belki farkında olmayabilirsiniz ama maalesef durum böyle görünüyor.
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
bilsez "2320 Bilim adamının katkılarıyla, bugüne kadar bütün dünyada hazırlanmış en büyük tarih araştırması" adıyla geçen bir araştırma merkezinin Türklüğü bitirmek ile alakası nedir? Bu siyasi değil Türklüğe ve eski Türklere ait araştırmaların olduğu bir cilt serisine dair bir konudur.

• Üyelik 16.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 63 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad V** K**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 66 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Haydi kitap bahsettigim gibi değil diyelim, yanıldıgımı düşünelim, ya diğerlerine ne diyelim?
Bugün Yeni Türkiye adında bir başlık açılıyor, ardından aynı adla siz başlık açıyorsunuz ve verdiginiz sitenin adı da Yeni Türkiye...
Oysa daha önce açılan Yeni Türkiye başlıgı, Yeni Türkiye projesini eleştiren bir yazıdır.
Sizce de burada bir çelişki, bir gariplik ve daha önemlisi misilleme gibi bir durum olmuyor mu?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
bilsez haklısınız, hatta yeniturkiye.com alan adını hemen ben alıp içine içerik yükledim ve burada konusunu açtım. Konuyu amacından saptırmaya çalışıyorsunuz.

• Üyelik 16.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 63 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad V** K**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 66 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Bakın ben burada soruma cevap beklerken, konuyu başka yönlere çektiniz.
Size bir kastınız var demiyorum, bilerek veya bilmeyerek dogru yapmadıgınızı belirtiyorum.
Bir kastınız yoksa alınmanıza sebep yok, iyi niyetliyseniz olayı daha geniş düşünmenizi öneriyorum.

OiS OiS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci / Programcı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 92 / 79
  • Ticaret 25, (%96)

bilsez adlı üyeden alıntı

Yeni Türkiye, Türklüğü bitirmek için planlanan bir projedir.
Verdiginiz adresin isim başlıgı ve önerdiginiz kitap da bu projeye hizmet ediyor.
Belki farkında değilsiniz ama siz de aynı projeye bilerek veya bilmeyerek katkı sunmuş oluyorsunuz.
Ayrıca bu projeyi eleştiren ve aynı başlıgı taşıyan başka bir başlıgın ardından aynı başlıgı kullanmanız misilleme gibi bir durum yaratmış.
Tekrar diyorum belki farkında olmayabilirsiniz ama maalesef durum böyle görünüyor.

Artık nedense ayrımcılık yapanlar Yeni Türkiye'nin Türklüğü bitirilmek üzerine olduğunu söylüyor. Çoğu insanlar tarihinden haberi yok yada belli kesitleri okuyor sonra yok efendim Türklük ölüyor. Gerçekten tarihini adam gibi bilen ortalıkta bağırmaz neyin ne olduğunu, ne yapmasını gerektiğini çok iyi biliyor. Burada benimde yazmam saçma ama neyse herkese aşk, korku, gerilim'den hariç ellerine bol tarih kitabı alıp okumalarını öneriyorum. Son günlerde tarihimizi bize yanlış öğretilmeye çalışılıyor. Eğer ne kadar bol tarih okursanız nelerin çeliştiğini, nelerin doğru olduğunu kendinizde idrak edebilirsiniz.

Ayrıca Serileri almayı düşünüyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.
AhmetCakmak34 UNKEF

kişi bu mesajı beğendi.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
"2320 Bilim adamı"

:D :D :D :D
hsynnr ozgurgezen

kişi bu mesajı beğendi.

ilginciz ilginciz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ceyrancı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 76 / 123
  • Ticaret 1, (%100)
*Yüksek İstişare Heyeti: Halil İnalcık (Başkan) / Mark Almond / Mehmet Aydın / Sabahattin Balcı / Yakup Basmacı / Semavî Eyice / Darhan Kıdırali / Hayrettin Karaman / Kemal Karpat / Şerif Mardin / Jean Lois Mattei / Justin McCarthy / Rhoads Murphey / Kâmil V. Nerimanoğlu / Chester A. Newland / İlber Ortaylı / Sadettin Ökten / İskender Pala / Norman Stone

yazıyor

turkmaxi turkmaxi Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Planlama
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 893
  • Beğeniler 253 / 253
  • Ticaret 4, (%100)
21. Yüzyılın yeni Türkiyesi'nin yeniden yapılanması için her konuda fikir geliştirmeyi kendine görev kabul ederek Kasım 1994'te "YENİ TÜRKİYE DERGİSİ" ile yayın hayatına başlayan

aşağıda ki yazıda şöyle bir şey diyor. Ayrıca Geleceğin Türkiye'si bambaşka olacak ne demek? onu da anlamadım.Kitaplar neyi anlatıyor ona bakmak lazım.

https://www.turkmaxi.org Webmaster Forumu
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al