dogandeniz adlı üyeden alıntı

Kolay gelsin umarım hedefine ulaşırsın

Teşekkür ederim, inşallah.

Stero0 adlı üyeden alıntı

Hiç bir emeğiniz, azminiz boşuna gitmeyecektir. Umarım emeğinizin tam olarak karşılığını alabilirsiniz. Başarılar :)

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu proje benim için gerçekten önem taşıyor.

bulgay adlı üyeden alıntı

Hiç üşenmeden okudum yazınızı. Gerçekten tebrik ediyorum bu planlı ve sistemli çalışmalarınızdan dolayı. Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.

Yazıma değer verdiğiniz için mutlu oldum. Sistem ve planlar oturmuş durumda, yavaş da olsa ilerliyorum.


Teşekkürler.

colakonline adlı üyeden alıntı

bu kadar uğraş bile seni güzel bi yerlere getirir .
zaten açtığın sitenin kategorisi tarzı bunlar bence önemli değil önemli olan senin azmin ve sabırındır .

Güzel yerlere geleceğime ben de yürekten inanıyorum. Özellikle bu projem dolayısı ile sabrımı geliştirdim. Çok uzun bir vade ve azim gerekiyor. Yavaş da olsa ilerleme kaydediyorum.

CivanDemir adlı üyeden alıntı

Azmin güzel, ileriye dönük düşüncelerin pahalıya patlasada güzel FAKAT

Bu kadar bütçeyi ve uğraşı böyle bir projeye harcamayı ben mantıklı bulmuyorum. Çünkü proje bana; her içeriği barındıran, bi' misyon oturtamamış, çorba gibi olmuş bir siteyi anımsattı.

Belirli bir içeriğe odaklanmamışsın. Çok fazlasıyla genel olmuş. Ve böyle bir proje için sanıldığından daha fazla bütçe ve ekip gerekli.

Reklam gelirleri konusunda da sıkıntı çıkabilir. Adsense kullansan, genel bir portal olduğun için tık oranı az verecektir. Sponsorlar ile çalışsan, tek bir alanda profesyonellik sergilemediğin için reklam verenin az olacaktır.

Hani diyorsun ya "bilmem ne alanında pazarın çok geniş olduğunu veya rakiplerin güçlü olduğunu gördüm"

Tamam da sen o rakipleri güçlü görürken nasıl oluyor'da her sektöre biraz biraz dalmayı göze alabiliyorsun? Tek bir sektöre odaklan ki elindeki sermayeyi daha verimli kullanabilesin.

Biyografi ile Şarkı sözleri kategorisini çıkar, al sana kadın portalı. Gelirin yüksek, vizyonun belli, bir kaliten var. Daha iyi değil mi?

İyi çalışmalar :)


Her içeriği barındıran ve dediğin gibi çorba olmuş sitelerden ayırt edilebilmek için teorik olarak notlar tutuyorum. Neler yapabilirim, bilgi çöplüğüne dönmüş sitelerden nasıl ayırt edilebilirim şeklinde fikirlerimi not alıyorum. Evet her sektöre giriyor olmam Adsense ve reklam verenler açısından sıkıntılı bir durum lakin işin reklam geliri aşamasını en sonra bıraktım.

Gireceğim sektörlerden bazılarında rakiplerim gerçekten çok güçlü fakat projemin çekirdeğinde belirlediğim alanlara girmek istiyorum. Bir Vikipedi olamasam da internette böyle bir projemin varoluşu beni tatmin ediyor.

Söylediğin gibi tek bir alanda site açıp yoğunlaşmak benim projeme göre oldukça mantıklı fakat üzerinde durmuş olduğum bu projeye çok zaman harcadım ve halen devam ediyorum. İşin özü, bu projemi gerçekleştireceğime inandığım ve olumlu sonuçlar elde edeceğimi düşündüğüm için vazgeçmek istemiyorum.

Tavsiyen için çok teşekkür ederim.

BiELOF adlı üyeden alıntı

Şu an müsait olmadığımdan sadece göz gezdirdim. İlk mesajında ki satır aralarını ve yorumlara pek göz atamadım.

Güzel projeye benziyor.

Eğer sıkılmazsan devamlılık getirebilirsen iş yapar ve kalıcı olacağına inancım tam.

Konu linkiyle birlikte özel mesaj olarak hatırlatma mesajı atarsanız detaylı okuyup bir kaç fikir verebilirim.

İlk başta Özgün olacak makaleler yazdırmak güzel. Kullanıcıları siteye yazı girmeye teşvik edici konular ve paylaşımlarla hem yorum hemde yazı girmelerini kesinlikle yapmalısın.

Domain önemlidir.

SEOcu geçinenlere boşuna para kaptırma. (Bu konu ile alakalı kapsamlı olarak sormak istediklerin varsa liste halinde yazıp sorabilirsin. Arama motorlarının sevdiği şekilde yazıları nasıl yazman gerektiğini detaylı olarak mesajla belirtirim)

Müsait olduğum bir günde bunları belirtmekten zevk alırım.

Hayırlı günler.


Konumun tamamını ve gelen yorumlarla birlikte karşılık olarak verdiğim cevaplara göz gezdirmeni ümit ediyorum hocam. Söylediğin gibi, sıkılmıyorum ve her geçen gün yeni fikirler edinerek yol haritama ekliyorum. Haftalık belirli periyodlar ile rakiplerimi yeniden kontrol ve analiz ediyorum. Konu linkini özel mesaj olarak göndereceğim size.

Kullanıcıların siteye yazı girmeleri konusunda düşüncelerim ve tedirginliklerim var. Forum kısmında bunu ancak yapabilirim diye düşünüyorum. İçerik üreticisi sıfatı altında yazar kadrosu edinebilirim belki.

Ah evet, tek sıkıntım şu anda domain. Bu denli bir proje için sadece .com ve .net almak yetmez kanaatindeyim. Alabileceğim bütün uzantıları boş olan, marka oluşturabileceğim, 2 veya 3 heceli bir isim arıyorum ve halen bulabilmiş değilim. Projemde beni en çok yavaşlatan etken bu. Marka ve alan adı seçimi konusunda bir gelişme olsa, çevrimiçi olarak kurulu bir şekilde projemi ilerletmeyi düşünüyorum.

Senin de söylediğin gibi SEO'cu geçinenlerle ilk etapta ve yakın vadede işim yok. Site içi seo konusunda desteğimi alıp, fikirler edindikten sonra site dışı seo çalışmalarını kendim planlı bir şekilde yürütmeyi planlıyorum. SEO için aklıma takılan soruları size sormaktan çekinmeyeceğim, bunun için ayrıca teşekkür ederim.