myasink
www.teknolojilab.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Elektrik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar Merhaba,
Son yıllarda google, site hızının, seo üzerinde açıkca etkisi olduğunu belirtti. Bazı Girişimci arkadaşlar güzel projeler yapıyor, makaleler yazıyorlar ancak resimleri optimize etmediklerinden dolayı site hızlarında bariz yavaşlık oluyor.
Wordpress site hızına birçok etken etki ediyor. Ben siteme yüklediğim resimleri nasıl optimize ettiğimi bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için paylaşmak istedim.
Sitelerde oluşan yavaşlık yalnızca resim optimizasyonundan dolayı değil ayrıca css, script birleştirmeleri gibi nedenlerden dolayı da kaynaklanıyor olabilir. Bu konular ile ilgili wmaraci sitesinde kaliteli makaleler yazıldı.
Öncelikle sitenizin hız bakımından ne durumda olduğunu öğrenmek için kendi yazmış olduğum makalelerden birisi olan site hız testi adresindeki araçlar ile site hızınızı ve size sunulan önerileri kontrol edin.
Ben siteme resim yüklerken, önce online resim boyutu küçültme sitelerinden bir tanesi ile yükleceğim resmi optimize ediyorum. (makalede en çok kullandığım online resim optimizasyon sitelerini inceledim) Ayrıca sitemde kurulu olan Wp Smush eklentisi de optimizasyonu sağlıyor. Böylece resimlerde hemen hemen kaliteden ödün vermeden %70-80 lere kadar boyut küçültmesi elde ediyorum.
Ayrıca sitenizin altyapısında bulunan css ve javascript kodlarının birleştirilmesi sitenin hızlı yüklenmesini sağlacaktır. Benim bunun için kullandığım eklenti autoptimize (wordpress plugin leri arasında en popülerler den bir tanesi)
Resimlerin boyutlarını küçülterek hem sayfalarınızın hızlı açılmasını sağlayabilir, hem seo konusunda yükselişe geçebilir hemde bir makaleye, resim boyutu küçülttüğünüz için daha fazla sayıda resim ekleyebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Belirtilmedi
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
güzel yazı olmuş resim optimizesi için smush.it eklentisini kullanıyorum ve temayla gelen default resimler için ise sondaki servisi kullanıyorum 1. serviste güzelmiş fakat birden fazla yükleme alanını bulamadım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
BiELOF
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Makine Modelcisi
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Buda benim yöntemim. (Photoshop)
bielof.com/resim-optimizasyonu-nedir/
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Güzel makale ancak bilgilendirme metniyle birlikte nedense anchor edinme çabasıyla ilgili bir niyet de sezmedim değil, takipte kalacağım. Yani bilindik adresler, Pingdom, Gtmetrix vb. servisle hiz tesi yapabilirsiniz demek yerine link vermek; garip geldi. Ama tabi forum içerisindeki kurallar neticesinde makale emeğinize saygı göstermeli, bunu örnek olarak diğer arkadaşlarımız gözden geçirmeli diyorum.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Elinize sağlık güzel bir anlatım ve faydalı bir bilgi akışı olmuş.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Teşekkürler elinize sağlık..
0bstinate
Web Tasarım ve SEO Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
İnteraktif Ajans
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
SEO için önemli kriter -hız- önemli.
Bizim yerimize kullanıcıyı bu kadar düşünmeleri o kadar iyi ki. Bu konuya mukabil yazınız için Web Tasarım Ajansı birNC olarak teşekkür ederiz.
Peki neden hep wordpress eklentilerinden bahsediliyor. Google Search Console'da Arama Görünümünde Hızlandırılmış Mobil Sayfalar başlığıyla alt kategori açtı. Kullanıcıyı mutlu etmeyi düşünmek ancak bu kadar olur. Bunuda düşünen ancak dünya devi Google olur. Yetkililerini tebrik ediyorum gerçekten.
Bilindiği gibi Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP), ağ yavaş bile olsa mobil cihazlarda hızlı yüklenen ve güzel görünen web sayfaları sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir açık kaynak girişimidir.
Kullanıcı dostu olmayan ve yavaş açılan hiçbir web sitesi arama motorlarında özellikle Google'da üst sıralarda olmayı ve ekmek yemeyi beklemesin.
İşlerinizde başarılar dileriz.
Web Tasarım Uzmanı - birnc.com.tr kurucusu